طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاعات مکانی تحت وب با تاکید بر ساماندهی وبروزرسانی مکانیزه داده های پارک ملی (نمونه موردی:پارک ملی کلاه قاضی اصفهان)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: نخستین همایش بین المللی سامانه اطلاعات جغرافیایی جاده ابریشم
- کد COI اختصاصی: SILK01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 501
نویسندگان
سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، کارشناسی ارشد - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
مهندسی GIS، استادیار - دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
ایران کشوری دارای منابع طبیعی و محیط زیست غنی است که نگهداری از این منابع باعث پایداری این ثروت ملی ارزشمند می شود. یکی از محیط زیست های آسیب پذیر که دارای اهمیت بسیار در زندگی جانوران و گیاهان می باشد، پارکهای ملی می باشند. علوم ژیوماتیک به عنوان یک دانش نوین و به روز می تواند نقش موثری در مدیریت پایدار پارک های ملی داشته باشد. به منظور استفاده موثر از این دانش، نیاز به اطلاعات بروز، ساماندهی شده و قابل دسترس می باشد. سامانه اطلاعات مکانی تحت وب WebGIS به عنوان یکی از جدیدترین تکنولوژی های علوم ژیوماتیک میتواند در این زمینه بسیار کارآمد باشد. در این تحقیق سعی بر طراحی و پیاده سازی یک WebGIS به منظور بروزرسانی مکانیزه و ساماندهی اطلاعات و داده های پارک ملی کلاه قاضی می باشد. این پارک، یکی از پارک های ملی مهم استان اصفهان هست، که دارای گونه های گیاهی و گونه های جانوری خاص می باشد. این کار برای اولین بار در ایران برای یک پارک ملی صورت پذیرفته است، که قابل تعمیم برای سایر مناطق چهارگانه طبیعی می باشد. لذا در ابتدا جهت انتخاب بستر نرم افزاری مناسب برای پیاده سازی WebGIS، تعدادی از نرم افزارهای مختلف WebGIS بررسی شدند و نرم افزار GeoServer، محیط برنامه نویسی Aptana Studio و زبان های برنامه نویسی CSS ،HTML و JavaScript انتخاب گردید. در ادامه داده های مربوط به پارک کلاه قاضی به منظور قرار گیری در سامانه جمع آوری و توسط نرم افزار ArcGIS آماده سازی شدند. در پایان سرویس هایی چون سرویس پردازشی وب و پرسش و پاسخ های توصیفی و مکانی مختلف اضافه گردید و در نهایت سامانه به صورت آزمایشی طراحی و اجرا شد. این سامانه باعث می شود اطلاعات پارک ملی از جمله جداول، نقشه ها و پرسش و پاسخ های مختلف به صورت کامل، مکانیزه و بروز در اختیار کاربران قرار گیرد که کمک شایانی در مدیریت یکپارچه پارک ملی خواهد کرد و نیاز کاربران مختلف برای دستیابی به اطلاعات متفاوت را مرتفع می گرداندکلیدواژه ها
ساماندهی، داده های زیست محیطی، سیستم اطلاعات مکانی اینترنت مبنا، سرویس پردازشی، پارکملی کلاه قاضیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.