مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM مبتنی برمدیریت دانش و بررسی تاثیرآن درمدیریت ریسک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت ساخت و پروژه
  • کد COI اختصاصی: NCCPM04_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز اسلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران جنوب ایران

امیرحسین خامنه

دکترای مدیریت پروژه و ساخت، مدیر تحقیق، توسعه و دانش، بخش نفت و گازشرکت مپنا تهران ایران

چکیده

در دهه های اخیر با توجه به روند رشد سریع فرهنگی شهر نشینی در جوامع مختلف و بزرگ و پیچیده تر شدن پروژه های صنعت ساخت و همچنین به کار گیری روشها و فناوری های نوین در این صنعت، ریسکها به طور روزافزون در حال افزایش هستند؛ از این رو دست اندر کاران پروژه های صنعت ساخت میبایست دانش و توانایی کافی در خصوص چگونگی مواجهه با ریسکها را بیش از پیش ارتقا دهند. امروزه تکنیک مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) تنها نگرشی جدید در مدل سازی های ساختمان و سازهها نبوده بلکه حیطه کاری آن از انواع مدل سازی های قبلی فراتر رفته و تاثیرات خود را در مدیریت ریسک و کل چرخه حیات پروژه به خوبی نشان میدهد به گونهای که با به کار گیری مدیریت دانش (KM) و با دخیل کردن اطلاعات تمام بخش های پروژهها عملا مدل را تبدیل به یک بانک اطلاعاتی جامع می نماید. همچنین چگونگی تشکیل این بانک اطلاعاتی، صحت و سقم اطلاعات ورودی، هماهنگی دست اندر کاران و ذینفعان پروژهها با مدل BIM و چگونگی عملکرد یکپارچه و هماهنگ آنها، از محورهای اصلی مدیریت ریسک بر پایه BIM بوده که در استفاده از BIM به همراه KM میتوان به آن پاسخ گفت. این مطالعه با مروری بر تحقیقات گذشته و با شناخت دقیق از دو مقوله BIM و KM و لزوم یکپارچه سازی آنها، به بررسی و شناسایی کامل مزیتهای منتج از کاربرد آنها از مرحله طراحی تا مرحله بهره برداری که به صورت پیوسته ادامه دارد پرداخته و با توجه به چالش ها و فرصت های موجود در به کار گیری BIM بر پایه KM تصویر روشنی را در عرصه مدیریت ریسک در صنعت ساخت کشور ارایه نماید تا بیش از پیش مورد مطالعه و کاربرد قرار گرفته و بتوان از مزایای آن بهرمنده گردید.

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان،BIM ، مدیریت دانش،KM، مدیریت ریسک، یکپارچه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.