ارایه روشی در نشت یابی خطوط جمع آوری و انتقال آب با استفاده از حداقل فشارسنجی مطالعه موردی : خط جمع آوری و انتقال کورده مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون چهارم:سرزمین پایدار یافته های نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR04_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عسگری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه عمران، تهران، ایران

محمد عطاری

دانشجوی دکتری مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی دانشگاه فردوسی مشهد

محمود فغفورمغربی

استاد دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

نشت در شبکه های جمع آوری و انتقال آب همواره یکی از مهمترین مشکلات موجود در امر آبرسانی بوده که جلوگیری از آن نه تنها سبب صرفه جویی در منابع آب می شود بلکه تاثیر قابل ملاحظه ای بر هزینه های نگهداری از شبکه ها دارد. اندازه گیری میزان نشت در شبکه ها با روشهای مختلف موجود همواره با مشکلاتی همراه بوده است و از طرفی هر یک از این روشها محدودیتهای خاص خود را دارا هستند که باعث عدم کارآیی همه جانبه آنها در شرایط و موقعیت های مختلف می شود. در این مقاله از روشی جدید با استفاده از تحلیل اختلاف فشارها در خط لوله جهت تعیین موقعیت نشت در شبکه استفاده شده است. در این روش، شناسایی محل نشت با استفاده از آنالیز اختلاف فشار در لوله ها و به کمک شاخص نسبی نشت صورت می گیرد. در این راستا حداقل باید دو نقطه به عنوان نقاط فشار سنجی در طول شبکه انتخاب گردد تا تغییرات فشار در حالت نشت دار و بدون نشت در این نقاط مورد پایش قرار گیرد. سیستم جمع آوری و انتقال مورد نظر، که به عنوان محدوده مطالعاتی در نظر گرفته شده است، شامل 7 حلقه چاه و خطوط لوله به طول تقریبی 7800 متر واقع در شمال غربی شهر مشهد می باشد. یک نشت واقعی به میزان 7/57 لیتر بر ثانیه در یکی از گره های شبکه انتقال ایجاد گردیده که توسط یک کنتور حجمی، مقدار آن اندازه گیری شده است. نهایتا این نشت با استفاده از روش مورد نظر و با استفاده از 3 گره فشارسنجی مورد شناسایی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

نشت، شناسایی نشت، فشار گرهی، سیستم انتقال آب، افت فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.