ارایه روش بهینه مدیریت نگهداری و تعمیر ماشین آلات در پروژه های راه سازی (مطالعه موردی: اداره راه و شهرسازی شهرستان قوچان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون چهارم:سرزمین پایدار یافته های نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR04_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه محمدزاده قصر

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی خاوران

ابراهیم علامتیان

استادیار، عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت مدیریت نگهداری و تعمیر ماشین آلات در سوددهی پروژه های عمرانی و راهسازی، هدف پژوهش حاضر، مقایسه سه روش مدیریت نت اصلاحی، نت پیشگیرانه و نت پیشگویانه میباشد. در زمینه مدیریت نت ماشینآلات، محققان پژوهش های زیادی انجام داده اند که اغلب این پژوهش ها به پیاده سازی یکی از روشهای مدیریت نت پرداخته اند. اما مدیریت نت، زمانی موثر است که روشی مناسب با نوع پروژه انتخاب شود. به همین دلیل پژوهش حاضر به مقایسه سه روش مدیریتی و انتخاب موثرترین روش میپردازد. به لحاظ ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، روش این پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل؛ کارشناسان، مهندسان و متخصصان اداره راه و شهرسازی شهرستان قوچان در سال 1395 بود. از جامعه مذکور، نمونه ای به حجم 169 تن با استفاده از جدول مورگان و با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شد. با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته، اولویت بندی سه روش نت اصلاحی، نت پیشگیرانه و نت پیشگویانه مورد بررسی قرار گرفت. پس از حذف پرسشنامه های مخدوش، تعداد 154 پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS و روشهای آماری فراوانی، درصد و آزمون خی دو، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که علیرغم وضعیت موجود، که از روش اصلاحی برای مدیریت نت ماشین آلات استفاده میشود، روش نت پیشگیرانه در پروژهها، دارای اولویت است. اما از آنجایی که در بعضی از گویه ها، روشهای پیشگویانه و اصلاحی نیز دارای اولویت اول هستند، نمیتوان تنها استفاده از روش پیشگیرانه را پیشنهاد کرد. بلکه استفاده ترکیبی از روشهای نت پیشگیرانه و اصلاحی به عنوان بدیلی در روشهای نت، باعث کارایی بیشتری در مدیریت نت ماشین آلات میگردد

کلیدواژه ها

مدیریت نگهداری و تعمیر ماشین آلات، نت اصلاحی، نت پیشگیرانه، نت پیشگویانه، آزمون خی دو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.