اولویت بندی مدیریت پساب تصفیه خانه فاضلاب صنایع تولید قند با استفاده ازتحلیل سلسله مراتبی مورد مطالعه:کارخانه قند شیرین مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون چهارم:سرزمین پایدار یافته های نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا جعفری سرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

با توجه به اینکه آب یکی از مهمترین عوامل محدودکننده توسعه در کشور قلمداد میشود و همچنین با در نظر گرفتن میزان رشد جمعیت ،میتوان گفت مدیریت پساب ها یکی از مهمترین مسایل پیش روی مراکز صنعتی و تولیدی کشورهای در حال توسعه میباشد که با انتخاب بهترین راهکارها میتوان در مصرف منابع آب بیشترین میزان صرفه جویی را نمود. در کشور ما نیز، شرایط توپوگرافی، تنوع اوضاع اقلیمی، نظام توزیع بارش و موقعیت جغرافیایی، باعث شده است که در زمره کشورهای خشک و نیمه خشک طبقه بندی شویم. هدف از این پژوهش تعیین اولویت های استفاده از پساب تصفیه خانه کارخانه قند شیرین مشهد می باشد. جهت دستیابی به هدف مورد نظر ازروش فرآیند تحلیل سلسله مراتبیAHP استفاده شده است. با بررسی مطالعات صورت گرفته در زمینه تصفیه فاضلاب و استفاده از نظرمتخصصان، گزینه های زراعت، معاوضه یا تبادل، مصارف صنعتی، مصارف شهری، فضای سبز، تغذیه آب های زیرزمینی و باغبانی تعیین شد.همچنین بر اساس معیارهای اجتماعی، اقتصادی، فنی و زیست محیطی گزینه های مورد نظر بررسی و ارزیابی گردید. با توجه به ابعاد مختلف مدیریت منابع آب از کارشناسان و متخصصان در حوزه های مدیریت شهری، محیط زیست، کشاورزی، صنعت، دانشگاه، متولیان بخش آب و فاضلاب استفاده شد. نتایج حاصل نشان دهنده آن است که در بین معیار های مورد استفاده معیار زیست محیطی با وزن 0.492 از بیشترین اهمیت برخوردار است. همچنین در بین گزینه ها، گزینه مصارف صنعتی با وزن 0.283 دارای اولویت اول می باشد و گزینه های فضای سبز و زراعت به ترتیب با وزن 0.255 و 0.249 در رتبه های بعدی قرار دارند. با بررسی تحلیل حساسیت مدل مشخص شد که گزینه برتر با تغییر وزن معیار ها تغییر نمی یابد.

کلیدواژه ها

مدیریت پساب ،کارخانه قند شیرین مشهد، تحلیل سلسله مراتبی،تصفیه فاضلاب،تحلیل حساسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.