مقایسه تطبیقی پهنه بندی سیلآب توسط مدلهای MIKE11,HEC-RAS در رودخانه بشار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC06_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین بردبار

کارشناس ارشد تاسیسات آبیاری

سیدحبیب موسوی جهرمی

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

اساس روآبط هیدرولیکی و روش عددی حل معادلات، در مدلهای ریاضی مختلف با یکدیگر متفاوت است لذا تحقیق حاضر مقایسه ای بین نتایج مدلهای هیدرولیکی در جهت تعیین میزان اختلاف موجود می باشد. در این راستا پس از تکمیل اطلاعات مورد نیاز، جهت شبیه سازی هیدرودینامیک رودخانه، مدلها تک تک کالیبره شده و تحلیل هیدرولیکی سیلآب توسط مدلهای MIKE 11,HEC-RAS بترتیب با ضریب زبری 052/0 و 039/0 انجام گرفت در مرحله بعد نقشه های پهنه سیلگیر با استفاده ااز نتایج آنالیز هیدرودینامیکی مدلها، توسط نرم افزار ArcView GIS ترسیم گردید. و عمل تلاقی این نقشه ها با پلاتهای 25000/1 سازمان نقشه برداری، در برنامه ArcView انجام شد. در نهایت میزان پیشروی سیلآب در دوره برگشتهای مختلف، توسط برنامه ArcView مشخص گردید. در مجموع میزان پیشروی آب محاسبه شده توسط مدل HEC-RAS نسبت به مدل MIKE11 در دوره برگشت 2،25 و 500 ساله بترتیب دارای افزایشی برآبر 88/5 ،12/7 و 27/4 درصد می باشد. لذا چون نسبت اختلاف بین نتایج مدلها بسیار کوچک می باشد از این رو در منطقه مورد مطالعه، میتوان از هر دو مدل هیدرولیکی MIKE11,HEC-RAS جهت روندیآبی جریان در رودخانه و پهنه بندی سیلآب در دوره برگشتهای متفاوت استفاده نمود.

کلیدواژه ها

مدل هیدرولیکی، رودخانه بشار، پهنه بندی، سیلآب، ArcVIEW,MIKE11,HEC-RAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.