روش ساماندهی رودخانه در نواحی پیچانی با هدف آبگیری و مطالعه موردی آبگیرهای ثقلی در حوضه کندوز - افغانستان
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC06_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1355
نویسندگان
دکترای سازه های آبی - موسسه تحقیقات آب
کارشناس ارشد عمران - موسسه تحقیقات آب
استادیار دانشگاه صنعت آب و برق
چکیده
قوس خارجی رودخانه بدلیل شکل گیری جریان ثانویه، محل مناسبی برای آبگیری می باشد زیرا رسوبات بستر تحت تأثیر این جریان از ساحل خارجی به سمت ساحل داخل قوس رانده شده و بنآبراین دستیآبی به جریان با میزان رسوب کمتر در ساحل خارجی قوس برای انحراف جریان آب امکان پذیر است با توجه به فرسایش پیوسته ای که در قوس خارجی رودخانه به وقوع می پیوندد، حفاظت رودخانه با هدف جلوگیری از فرسایش و جآبجایی آن ضروری می باشد. در صورتیکه احداث سردهانۀ آبگیر در این مکان مدنظر باشد، لازم است که کنترل فرسایش، اصلاح مسیر و نیز انتخآب سازه های تثبیتی با رعایت شرایط لازمه برای آبگیری صورت پذیرد. شرایط مناسب برای آبگیری اقتضا می نماد که جریان ثانویه بخوبی توسعه یآبد لذا استفاده از گوره (دیوارطولی) با شیب مناسب شیروانی و پوشش حفاظتی با زبری کمتر این شرایط را بهتر تامین می نماید. بالعکس استفاده از آب شکن (دیوار عرضی) در قوس خارجی باعث اختلال در جریان ثانویه دورسازی جریان از سردهانه و اضمحلال آن می گردد. در قوس داخلی رودخانه استفاده از آبشکن باعث هدایت جریان سمت قوس خارجی و انتقال حجم بیشتری از جریان بسمت سردهانۀ آبگیر می شود، استفاده از نوع پله کانی این سازه، امکان انحراف جریان در ترازهای مختلف سطح آب رودخانه برای رودخانه های فصلی را عملی می نماید. در این مقاله، ساماندهی رودخانه های حوضه کندوز در محل آبگیرهای ثقلی با کاربرد ترکیبی از سازه های تثبیتی با هدف آبگیری بهینه مورد مطالعه قرار گرفته است.کلیدواژه ها
ساماندهی قوس رودخانه آبگیر، آب شکن، گوره، پوشش حفاظتیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.