بررسی رابطه بین برخی ویژگی های شخصیتی روان نژندی و دلپذیر بودن و گرایش به اعتیاد در بین دانش آموزان مقطع متوسطه دختران شهر ایلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت روان و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: MHWIAUQ03_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش رحیم پور

کارشناس ارشد رشته روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران.

زهرا مبارکی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی ایلام، ایلام، ایران

چکیده

این تحقیق نیز با هدف بررسی رابطه بین برخی ویژگی های شخصیتی روان نژندی و دلپذیر بودن و گرایش به اعتیاد در بین دانش آموزان مقطع متوسطه دختران شهر ایلام انجام شد. پژوهش حاضر به لحاظ زمانی، گذشته نگر و از نظر کنترل متغیرها، پیشین پژوهی و از نوع مطالعات همبستگی میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه مشغول به تحصیل در سال 92-93 در شهر ایلام بود که تعداد 125 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان آزمودنی انتخاب شده اند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری اطلاعات، سه پرسشنامه افراد در معرض اعتیاد61 سوالی روان نژندی 12 سوالی و پرسشنامه اشتیاق به تجارب تازه 12 سوالی برگرفته از پرسشنامه NEO بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS/WIN نسخه21 انجام گردید و از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون های مقایسه ای کروسکال والیس و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین گرایش به اعتیاد و ویژگی روان رنجورخویی در دانش آموزان دوره متوسطه رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین مشخص گردید که بین وضعیت اشتیاق به تجارب تازه در بین افراد نمونه و گرایش آنان به اعتیاد رابطهای منفی و معنیدار وجود دارد. از طرفی دیگر نتایج آزمون مقایسه ای کروسکال والیس نشان داد که به لحاظ آماری در میانگین گرایش به اعتیاد افراد در پایه های مختلف تحصیلی در حوزه پژوهش هیچ گونه اختلاف معنی داری مشاهده نمیشود. مطالعات مختلف نشان میدهند که مصرف مواد مخدر در دوران نوجوانی و جوانی که دوران گذاری است که مشخصه معمول آن استرس و نگرانی است شروع میشود. در گزارشات و مطالعات متعدد جوانان گزارشاتی را مبنی بر مصرف مواد مخدر به عنوان روشی برای اداره عواطف، مقابله با فشار روانی، افسردگی، اضطراب و تنهایی و یا احساس زندگی در جهانی پر هرج و مرج و از هم گسیخته را آغاز کرده اند.

کلیدواژه ها

گرایش به اعتیاد، روان نژندی، دلپذیر بودن، ایلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.