اضطراب و افسردگی قبل و بعد از سقط درمانی و عوامل مرتبط، شهر تهران 1393

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت روان و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: MHWIAUQ03_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا تقی زاده

گروه بهداشت باروری و مامایی، استادیار مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

مهدی صابری

عباس رحیمی

زهرا آقاجانی

کارشناس ارشد مامایی قانونی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: سقط یکی از شایع ترین عوارض در حاملگی است که در مورد به مخاطره افتادن سلامت روان متعاقب آن اختلاف نظر وجود دارد. با توجه به اینکه تا کنون مطالعه ای درباره شیوع اختلالات روانی بعد از انجام سقط درمانی صورت نگرفته است، این مطالعه جهت ارزیابی اضطراب و افسردگی قبل و بعد از سقط درمانی انجام شد.روش: این مطالعه مقطعی بر روی 215 نفر از زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی شهر تهران که جهت آنها مجوز سقط درمانی صادر شده بود، در سه مرحله قبل از سقط، یک ماه و سه ماه بعد از سقط انجام شد. در مرحله اول پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه استاندارد اضطراب و افسردگی بک، در محل پزشکی قانونی توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. با پیگیری های لازم یک ماه و سه ماه بعد از سقط پرسش نامه های فوق مجددا تکمیل و برای پژوهشگر ارسال شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها با استفاده از آزمون T زوج و آنالیز واریانس برای داده های تکراری اطلاعات تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میانگین سنی واحد های پژوهش 29/58 ± 6/83 سال بود. سن حاملگی در زمان انجام سقط به طور متوسط /8 ±2/9 14 هفته بود. میانگین نمره اضطراب و افسردگی سه ماه بعد از سقط نسبت به قبل از سقط و نیز یک ماه بعد از سقط کاهش داشت .(p=0/001) میزان اضطراب بعد از سقط با سن مادر، تحصیلات، تعداد حاملگی و خواسته بودن بارداری (P< 0/001) ارتباط داشت. همچنین میزان افسردگی بعد از سقط با تعداد حاملگی وخواسته بودن بارداری رابطه معنی داری داشت P< 0/001 بین اضطراب قبل از سقط با سن مادر، تعداد حاملگی، خواسته بودن بارداری، علت صدور مجوز سقط و سن حاملگی در زمان انجام سقط ارتباط معنا داری یافت نشد.

کلیدواژه ها

سقط درمانی، اضطراب، افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.