بررسی مقابله مذهبی و میزان اضطراب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان سال تحصیلی 91-92

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت روان و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: MHWIAUQ03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قنبرزاده

کارشناس ارشد مشاوره خانواده

پوریا قنبرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

پژوهش حاضر به روش توصیفی با هدف مقابله مذهبی و میزان اضطراب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان سال تحصیلی 91-92 انجام شده است.نمونه های پژوهش 316 دانشجو بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده،انتخاب گردیدند.ابزار پژوهش در این بررسی پرسشنامه مشخصات ( 15 سوال )،پرسشنامه اضطراب ( آشکار و پنهان ) اسپیل برگر ( 40 ماده )،و پرسشنامه مقابله مذهبی ( 31 ماده ) بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و آزمون های t ،تحلیل واریانس،شفه و کای دو انجام شده است. 8/4،85/10 و 3/8 درصد واحدهای پژوهش به ترتیب از مقابله مذهبی قوی،متوسط و ضعیف برخوردار بودند/یافته ها آشکار نمود که 10/1 و 7/9 درصد آزمودنی ها به ترتیب از اضطراب آشکار و پنهان در حد شدید و بسیار شدید رنج می برند.آزمون های آماری ارتباط معنی داری را بین اضطراب آشکار و پنهان نمونه ها با مقابله مذهبی آنها نشان داد ( p > 0/ 001 ) و مقاطع تحصیلی p= 0/000 وجود دارد.نتایج تفاوت معنی داری را بین میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان واحدهای پژوهش بر حسب علاقه مندی به رشته تحصیلی p= 0/000 و سابقه مشکلات روانی p= 0/000 نشان داد،اما بین میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود نداشت. اگر چه رابطه بین مقابله مذهبی و سلامت و بیماری روانی پیچیده است،اما آشکار است که عقایدو شعایر مذهبی نقش مهمی را در پیشگیری و کاهش مشکلات هیجانی و روانی بازی می کنند. بر اساس یافته های پژوهش پیشنهاد می شود که مداخلات و اقدامات لازم با تیکه بر روش های مذهبی برای تامین بهداشت و سلامت روانی دانشجویان انجام گیرد.

کلیدواژه ها

اضطراب،اختلالات اضطرابی،بهداشت روانی،مقابله مذهبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.