بررسی عوامل اجتماعی موثر برتمایل به فرزند آوری در بین خانواده های شهرعنبرآباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_871
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصیب مولایی مقبلی

دانشجوی کارشناسی دبیری علوم اجتماعی، دانشگاه فرهنگیان خواجه نصیرالدین طوسی، کرمان،

حسین کرمشاهی امجزی

دانشجوی کارشناسی دبیری علوم اجتماعی، دانشگاه فرهنگیان خواجه نصیرالدین طوسی، کرمان،

امیر سلطانی نژاد

دکتری جامعه شناسی، دانشگاه فرهنگیان،

چکیده

تعریف مساله: گرایش به فرزند آوری در هر جامعه ای به عنوان یکی از مسایل مهم اجتماعی مطرح بوده و شناسایی و بررسی عوامل موثر بر آن دارای اهمیت زیادی در عرصه پژوهشهای اجتماعی میباشند. فرضیات: 1-بین تقدیرگرایی و گرایش به فرزند آوری در بین خانوادههای شهر عنبرآباد رابطه وجود دارد. 2- بین مشارکت اجتماعی و گرایش به فرزند آوری در بین خانواده های شهر عنبرآباد رابطه وجود دارد. 3-بین جامعه پذیری جنسیتی و گرایش به فرزند آوری در بین خانواده های شهر عنبرآباد رابطه وجود دارد. 4- بین گرایش دینی و گرایش به فرزند آوری در بین خانوادههای شهر عنبرآباد رابطه وجود دارد. روش تحقیق: این مطالعه با استفاده از روش تحقیق توصیفی پیمایشی انجامگرفته است. جامعه آماری این تحقیق کلیه زنان و مردان متاهل واقع در گروه سنی 25 تا 45 سال در شهر عنبرآباد بود که از بین آنها تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان حجم نمونه انتخاب و به پرسشنامه گرایش به فرزند آوری پاسخ دادند. با استفاده از روشهای آمار استنباطی ارتباط هر یک از متغیرها با تمایل به فرزند آوری سنجش و تجزیه وتحلیل شد. نتیجه گیری: نتایج آزمون همبستگی پیرسون بیانگر این بود که بین متغیرهای مستقل ازجمله جامعه پذیری جنسیتی، تقدیرگرایی، مشارکت اجتماعی و دینداری با تمایل به فرزند آوری رابطه معناداری وجود دارد؛ اما بین رضایت زناشویی و مدگرایی با تمایل به فرزند آوری رابطه معناداری مشاهده نگردید.

کلیدواژه ها

تمایل به فرزند آوری، جامعهپذیری جنسیتی، مشارکت اجتماعی، دینداری و مدگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.