بررسی نقش محافظه کاری حسابداری در انعطاف پذیری مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورساوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
- کد COI اختصاصی: MEUCONF02_863
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 418
نویسندگان
استاد مدیریت دانشگاه پیام نور
چکیده
تقاضا برای گزارشگری محافظه کارانه دال بر این ادعاست که محافظه کاری برای استفاده کنندگان گزارش های مالی شرکت سودمند است. نگاه خوشبینانه مدیران و مالکان نسبت به شرکت به احتمال زیاد در صورت های مالی منعکس می گردد. در نتیجه، بدبینی در حسابداری یک امر ضروری است تا این نگاه خوش بینانه خنثی شود. وجود رویه های محافظه کاری در گزارشگری مالی، در پاسخ به تقاضا برای تعدیل اطلاعات در جهت حل این مسایل است. هدف کلی تحقیق حاضر تبیین رابطه بین محافظه کاری حسابداری با انعطاف پذیری مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در مجموع، تحقیق حاضر بر جنبه های مفید و مثبتمحافظه کاری تمرکز نموده و در آن استدلال شده استکه محافظه کاری حسابداری، ممکن است انعطاف پذیری مالی شرکتها را بهبود بخشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 109 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که داده آنها در طول سالهای 1383 تا 1388 جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در مجموع نتایج نشان داد که شرکتهای محافظه کارتر، ذخایر وجه نقد کمتری نگهداری می کنند و همچنین در تامین مالی از طریق بدهی و استقراضخارجی موفق تر می باشند. از طرفی، رابطه معناداری بین سود تقسیمی با محافظه کاری حسابداری مشاهده نشد.کلیدواژه ها
محافظه کاری حسابداری- انعطافپذیری مالی- مدیریتنقدینگی- تامین مالی- تصمیمات پرداختمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.