مدلهای داده کاوی ترکیبی و کاربرد آنها در پیش بینی رویگردانی مشتریان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_818
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا جلیل پوراقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، تهران، ایران؛

علی اصغر پورحاجی کاظم

استادیار گروه مهندسی نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران؛

چکیده

گذر از اقتصاد صنعتی و از میان رفتن مرزهای جغرافیایی کسب و کار و به تبع آن افزایش رقابت، موجب شده برقراری ارتباط موثر با مشتریان و مدیریت این ارتباط به یک عامل مهم در موفقیت هر کسب و کاری مبدل شود. در این میان مدیران سازمانها نیز متوجه شده اند که حفظ مشتریان فعلی، ارزان تر از جذب مشتریان جدید است. از این رو پیاده سازی یک برنامه مناسب میتواند بسیاری از مشکلات در روابط بین مشتری و سازمان را شناسایی کرده و پیش از اقدام مشتری به ترک سازمان )رویگردانی( آنها را برطرف نماید. پیش بینی رویگردانی باید مبتنی بر جمع آوری دادهها و تبدیل آنها به دانش باشد و این امر با توجه حجم رو به رشد دادههایی که سازمانها با آن سر و کار دارند، میسر نخواهد بود مگر با بهره گیری از فناوریهایی چون داده کاوی. تحقیق حاضر، بر استفاده از مدل داده کاوی ترکیبی به منظور مطالعه عوامل موثر بر رویگردانی مشتریان تمرکز دارد. ما در این مقاله سعی داریم به بررسی تعدادی از پژوهشهای انجام یافته در این زمینه و تفاوت آنها با مدلهای داده کاوی منفرد بپردازیم. نتایج حاصل از تحقیقات مورد بررسی، حاکی از آن است که مدلهای داده کاوی ترکیبی با ترکیب دو یا چند تکنیک داده کاوی، کارآیی بهتری نسبت به تکنیکهای داده کاوی منفرد دارند.

کلیدواژه ها

داده کاوی، مدل داده کاوی ترکیبی، مدیریت ارتباط با مشتری، رویگردانی مشتری، پیش بینی رویگردانی مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.