بررسی تاثیر رهبری تحول گرا بر فرایند جانشین پروری در سازمان های دولتی مطالعه موردی سازمان صنعت معدن وتجارت استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تحول دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

سراج الدین محبی

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم-استاد راهنما

عبدالحمید دلشاد

استاد مشاوردانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

چکیده

گسترش سریع و تهاجمی بازار جهانی، فشارهای زیادی به منظور شناسایی افرادی که دارای مهارتهای مناسب بوده و تواناییهای بالقوه هدایت سازمان را در آینده در اختیارخواهند داشت، بر سازمان ها وارد آورده است. رشد اقتصاد رقابتی و تغییر جمعیتی نیروی کار، رقابت شدیدی برای کارکنان ماهر ایجاد کرده، که وجود نظام مدیریت جانشین پروری برای جذب و توسعه و نگهداشت نیروی انسانی بااستعداد را ضروری می نماید .نتایج تحقیقات نشان از کمبود نیروهای مدیریتی و افزایش نیاز سازمانها به مدیران به مراتب توانمندتر، مستعد تر ، ماهرتر و شایسته تر از مدیران امروزی ، در سالهای آینده دارد و حقیقت این است که شناسایی بهره گیری از مدیران شایسته ، یکی از اساسی ترین چالشهای پیش روی سازمانها برای عبور از شرایط دشوار فردا است. با این توصیف هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر رهبری تحول گرا برفرایند جانشین پروری در سازمان صنعت معدن و تجارت استان هرمزگان می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است . جامعه آماری تحقیق شامل65 نفرمدیران و مسیولان سازمان صنعت معدن وتجارت استان هرمزگان بودکه با استفاده از روش سرشماری کل جامعه به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار گرد آوری داده ها شامل دو پرسشنامه استاندارد رهبری تحولگراباس و الیو(2005)و جانشین پروری کیم(2006) بود و پس از تایید روایی محتوا توسط کارشناسان و اساتید دانشگاهی ،پایایی آن با مقدار ضریب آلفای کرونباخ 985/0 (برای پرسشنامه جانشین پروری )و 976/0 (برای پرسشنامه رهبری تحول گرا ) نیز مورد تایید قرار گرفت .سپس با استفاده از نسخه نرم 22 نرم افزار spss، ابتدا آزمون نحوه توزیع داده ها برای هر متغییر صورت گرفت و با توجه به غیرنرمال بودن توزیع داده ها ،از آزمون همبستگی اسپیرمن برای بررسی فرضیات پژوهش استفاده شد .بررسی فرضیات نشان داد که رهبری تحول گرا بر فرایند جانشین پروری در سازمان صنعت معدن وتجارت استان هرمزگان تاثیر گذار می باشد.

کلیدواژه ها

رهبری تحول گرا،جانشین پروری،سازمان صنعت و معدن و تجارت استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.