CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی استراتژیک ارتقا کیفیت زندگی کاری و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان(مطالعه موردی:شرکت مهندسی و ساخت نارگان)

عنوان مقاله: بررسی استراتژیک ارتقا کیفیت زندگی کاری و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان(مطالعه موردی:شرکت مهندسی و ساخت نارگان)
شناسه ملی مقاله: MEUCONF02_301
منتشر شده در دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناصر میرسپاسی - استادراهنما
مرتضی موسی خانی - استادمشاور
سیده نیکناز حجت

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی کاری با عملکرد کارکنان شرکت مهندسی مشاور نارگان انجام شده است که برای سنجش کیفیت زندگی کاری از مدل والتون و برای سنجش عملکرد کارکنان از مدل اچیو استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان با تحصیلات دانشگاهی شرکت مهندسی مشاور نارگان با 148 نفر می باشد.روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش کتابخانه ای و میدانی می باشد.محقق جهت سنجش کیفیت زندگی کاری از پرسشنامه استاندارد بر اساس مدل والتون با 8 مولفه و جهت سنجش عملکرد از پرسشنامه استاندارد بر اساس مدل اچیو با 7 مولفه با مقیاس لیکرت استفاده کرده است.به منظور سنجش ضریب پایایی پرسشنامه، از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. درنهایت اطلاعات حاصل از پرسشنامه ها، با کمک نرم افزارLisrel وSPSS و با استفاده از معادلات ساختاری، آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که ارتباط مثبت و معناداری میان کیفیت زندگی کاری و عملکرد کارکنان وجود دارد. میزان کیفیت زندگی کاری کارکنان سازمان مورد مطالعه در سطح خوب بدست آمد. از میان مولفه های 8 گانه کیفیت زندگی کاری (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار سالم و ایمن، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی در سازمان ، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، فضای کلی زندگی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی در سازمان کار، توسعه قابلیت های انسانی)، محیط کاری ایمن و بهداشتی و توسعه قابلیت های انسانی به ترتیب حایز بیشترین و کمترین امتیاز میانگین شدند.همچنین از میان متغیرهای 8 گانه کیفیت زندگی کاری، متغیری که بیشترین اثرگذاری را بر متغیر وابسته به نسبت دیگر متغیر ها داشت، متغیر تامین فرصت رشد و امنیت مداوم و متغیری که کمترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشت متغیر توسعه قابلیت های زندگی بوده است.نهایتا اینکه بنابر یافته های پژوهش، استراتژی ارتقا کیفیت زندگی کاری می تواند تاثیر بالایی در عملکرد و در نتیجه بهره وری داشته باشد. این استراتژی ها می تواند مواردی همچون ایجاد جو نوآورانه درسازمان، ارتقاء انگیزه کارکنان، بهبود بهره وری سازمان، افزایش مشارکت کارکنان در تصمیم گیری، جذب و نگهداشت نیروی انسانی و آموزش باشد.

کلمات کلیدی:
کیفیت زندگی کاری،عملکرد کارکنان ،محیط کار سالم و ایمن ، پرداخت منصفانه و کافی قانون گرایی در سازمان ، فرصت رشد و امنیت مداوم، انسجام اجتماعی توسعه قابلیت های انسانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/715588/