نگرش تطبیقی به الگوهای جدیدرهبری دردیدگاه غربی و اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ربیعی مندجین

استادیاروعضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران مرکز

محمد نیکبخت

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران مرکز

چکیده

رهبری از جمله مسایل بسیار مهم در هر سازمان و تیمی است. به بیان دیگر، رهبران اثربخش، اساسیترین و نایابترین منابع هر سازمانی هستند. تفاوت اساسی میان یک سازمان موفق و ناموفق، غالبا0 بر مبنای مولفه رهبری تعریف میشود تا بتواند باعث انگیزه و فعالیت کارکنان شود. در زمینه رهبری مطالعات فراوانی انجام شده است و در نهایت سبکها و نظریات متفاوتی ارایه شده است. این نظریهها در طی زمان تکمیل شدهاند اما دانشمندان همچنان به اثربخشی هر سبک رهبری در موقعیت خاص خود، اعتقاد دارند. در این پژوهش به روش کتابخانهای مطالعات مختلف در مورد رهبری و سبکهای مختلف را از دیدگاه غربی و مدیریت و اسلامی را بررسی کردیم . در این بررسیها، بر اهیمت ویژه استفاده ازسبک رهبری کریمانه و مولفه ها و سازگاری آن با جامعه اسلامی تاکید شده است. این سبک در بسیاری از کتب اسلامی به عنوان سبک برتر و راهنمای مدیران و رهبران در روش برخورد با کارکنان سازمانی توصیه شده است.

کلیدواژه ها

رهبری در اسلام، مدیریت اسلامی، سبک رهبری کریمانه، سبکهای رهبری، سبکهای رهبری در اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.