امنیت اطلاعات در خدمات الکترونیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس مدیریت و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: MBSCONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بلوچ

فرزاد سپاهی

چکیده

امروزه با گسترش روز افزون خدمات الکترونیک و تمایل سازمان ها در ارایه خدمات مبتنی بر وب، شهروندان می توانند بدون مراجعه حضوری به اداره ها، خدمات مورد نیاز خود را دریافت نمایند. اگر چه این مسیله هنوز در سازمان های ایرانی محقق نگشته و خدماتی در سطح پایین به شهروندان ارایه می شود که جوابگوی نیازهای آنها نیست اما مسلما با گسترش این خدمات در چند سال آینده، شاهد تحول بزرگی در ارایه خدمات نوین الکترونیک به شهروندان خواهیم بود.در این میان، مسیله ای که حایز اهمیت است و باید به آن توجه جدی شود، اطلاعاتی است که شهروندان در هنگام تقاضای خدمات الکترونیک و در فرایندهای سیستمی درخواست ها، با پر کردن فرم های آنلاین یا ارسال الکترونیک مدارک، در اختیار سازمان ها قرار می دهند. این اطلاعات که از طریق بستر ناامن وب و اینترنت انتقال می یابند نیازمند راهکارهای حفاظتی لازم می باشند تا از هرگونه نشت اطلاعات، تغییرات ناخواسته، جعل و غیره محافظت شوند. مسیله حفاظت مناسب از اطلاعات شهروندان امری بسیار جدی است که کوچکترین سهل انگاری یا بی توجهی به آن می تواند پیامدهای بسیار جبران ناپذیری را بر امنیت شهروندان و در سطح بالاتر، امنیت ملی کشورمان داشته و موجب کناره گیری شهروندان از خدمات الکترونیک در آینده شود

کلیدواژه ها

خدمات الکترونیک،امنیت،اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.