بررسی رابطه بین سازگاری شغلی و مدیریت دانش با میانجی گری حکمرانی خوب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس مدیریت و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: MBSCONF01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی لطیفی کرارودی

دامون رضازاده فشخامی

حسین اسمعیل پور

دکترای اقتصاد وتوسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

آزیتا گلشاهی مقدم

کا رشناسی ارشد روانشناسیی ورزشی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه دانش به عنوان مهمترین سرمایه و عامل اصلی مزیت رقابتی سازمان ها به شمار می رود. این سرمایه برخلاف سایر سرمایه های سازمان که درصورت مصرف از ارزش آن کاسته میشود، در اثر استفاده با ارزشتر میگردد. به این دلیل است که مدیریت این سرمایه حیاتی به یکی از اهداف مهم سازمان ها و موسساتی که به دنبال مزیت رقابتی هستند تبدیل شده است . بیان دقیق تاریخچه پیدایش و تکامل مدیریت دانش امکان پذیر نیست. نخستین بار درسال 1986 کارل ویگ در کتاب خود از مدیریت دانش نام برد، اما قبل از وی پیتر دراکر، تافلر و سایرین نیز به طور ضمنی ظهور این پدیده را بشارت داده بودند. مدیریت دانش مفهومی پیچیده و گسترده است و به همین دلیل صاحب نظران مختلف از زوایای گوناگون به آن نگریسته اند. مدیریت دانش، مدیریت سیستماتیک دانش سازمانی که شامل فرآیند خلق ، انباشت، سازماندهی، ذخیره، پخش، استفاده وبهره برداری از دانش برای ایجاد ارزش در کسب و کار و بهبود مزایای رقابتی است. از طرف دیگر از عوامل مربوط به ایجاد هماهنگی در کار، سازگاری شغلی است. رضایت، محرک رفتار و ترمیم و بازسازی است و نارضایتی، محرک رفتار ناسازگار است. در بعضی جاها، عدم تطابق بین نیازهای یک شخص و مطایای محیطی چشمگیر است و شخص بالاجبار طریق سازگاری را در پیش خواهد گرفت. سازگاری شغلی برای ادامه اشتغال موفقیت آمیز عامل مهمی به شمار میآید. هر فردی انتظار دارد که اشتغال به کار مورد نظر، خشنودی و سلامت و اعتبار برای فرد تامین نماید و نیازهای اولیهاش را مرتفع سازد. در زمینه سازگاری شغلی تعاریف زیادی ارایه شده است. میتوان گفت سازش شغلی ترکیب و مجموعهای از عوامل روانی و غیر روانی است. حکمرانی ایده جدیدی است که جایگزین مفهوم حکومت شده است. طبق مفهوم فوق، تصمیم گیری های مربوط به شهر و کلان شهرها با اجماع کل صاحبان منافع دخیل در شهر صورت میگیرد. برای هموار سازی بستر تحقق گذار از حکومت گرایی به شهروند مداری نیازمند آموزش های جدید برای ایجاد و تثبیت حاکمیت قانون و حقوق شهروندی، وفاق گرایی، مشارکت، پاسخگویی و شفافیت، کارایی و اثربخشی هستیم که ضرورت اخذ آن هم برای شهروندان و هم مدیران و کارگزاران شهری روشن و واضح است برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های از بالا به پایین و آمرانه که توسط دولت مرکزی صورت میپذیرفت توسط مدیریت مشارکتی که مبنی بر حکمرانی خوب است به چالش کشیده شده است مفهوم حکمرانی بر همیاری حکومت و جامعه مدنی مبتنی است

کلیدواژه ها

سازگاری شغلی- مدیریت دانش- حکمرانی خوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.