بررسی نقش پذیرش فناوری اطلاعات درسازمان ها و تاثیر آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، کسب و کار و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MBACON01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بلوچ

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور تهران

سیمین مرادقلی

دانشجوی رشته مدیریت فناوری اطلاعاتپردیس دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در سال های اخیر، فناوری های اطلاعات و ارتباطات چنان مورد پذیرش قرار گرفته اند که اکنون در هر جنبه از زندگی خصوصی و عمومی ضروری به نظر می رسد ظهور فناوری رایانه به همراه مفاهیمی از قبیل جامعه اطلاعاتی، اقتصاد اطلاعاتی و سواد رایانه ای موجب تحولاتی شگرف در محیط های آموزشی و سازمانی شده است. فناوری اطلاعات را میتوان کلیه دانش ها، فرایندها، ابزارها، روش ها و سیستم های به کار رفته در ساخت محصولات و ارایه خدمات تعریف کرد در حال حاضر پذیرش فناوری اطلاعات به عنوان بخشی از موانع انسانی اجتماعی یکی از مهمترین موانع موجود است، زیرا مرتفع شدن موانع اقتصادی و فنی بدون از میان برداشتن موانع انسانی اجتماعی از جمله پذیرش فناوری اطلاعات بی نتیجه خواهد ماند. تکنولوژی اطلاعات) (Information Technology با محوریت دانش و خردگرایی انسان و اندیشه هایش به منظور بهر ه برداری از اندیشه و سپردن امور تکراری و غیر خلاق به ماشین و همچنین افزایش کارآیی و آزاد سازی مهارت های انسانی، در دهه های اخیر مورد توجه خاصی قرارگرفته است. از آنجایی که تکنولوژی اطلاعات (فناوری اطلاعات) به عنوان محور توسعه جوامع و سازمان ها مطرح است، بنابراین طراحی ساختار آن نیازمند ژرف اندیشی و تامل، همراه با ارایه مدل مناسب و بررسی مدل هایموجود در سازمان های داخلی و خارجی است. تکنولوژی اطلاعات(فناوری اطلاعات) که از تلاقی الکترونیک، پردازش داده ها و ارتباطات مخابرات حاصل شده است، باعث از میان رفتن فاصله ها و در کنار هم قرار گرفتن کامپیوترها و کاربران و همچنین مکانیزه شدن سیستم های ارتباطی و افزایش ظرفیت های انتقال داده، شده است. این امر تمرکززدایی و ایجاد ابرشاهراه و افزایش سرعت و کیفیت تصمیم گیری و مدیریت کارا را فراهم ساخته است .بکار گیری تکنولوژی اطلاعات (فناوری اطلاعات) در سازمان ها تغییرات بنیادین را در کلیه زمینه ها نوید می دهد. همان طوری- که امروزه دنیا را نمی توان بدون صنعت برق در نظر گرفت دنیای امروز را نیز نمی توان بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات تصور کرد .

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.