بررسی عوامل تاخیر پیمانکاران در پروژه های طراحی و ساخت و راهکارهای کاهش این تاخیرات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، کسب و کار و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MBACON01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور مهرعلی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع بهینه سازی سیستم ها، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه شاهد تهران

سیدمیثم موسوی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شاهد تهران

چکیده

یکی از مشکلات عمومی و متعارف اجرای پروژه های طرح و ساخت، بحث بروز تاخیرات زمانی و افزایش هزینه ها است تاخیر یکی از مهم ترین پدیده های رایج در پروژه ها می باشد. در طول دهه های گذشته این پدیده در ساده ترین پروژه ها تا پیچیده تری پروژه ها پروژه های پتروشیمی، سدسازی نیروگاه ها و.. دیده می شود. شناسایی تاخیر برای هر کدام از نهادهای دیگر دارای منافعی است کارفرمایان به دنبال علت یابی تاخیرات هستند، تا بتوانند خسارت های های وارده تاخیر را شناسایی و برآوردی از حجم هزینه های اضافی تحمیل شده را براورد کنند. پیمانکاران نیز درصدد شناسایی تاخیرات برای برآوردهای دقیق زمان و هزینه لازم در ابتدای پروژه می باشد در تمام پروژه های علمی، فنی و تحقیقاتی زمان رسیدن به هدف معمولا یکی از مهم ترین مسایلی است که به طور جدی مورد توجه دست اندرکاران آن ها قرار می گیرد. اصولا پروژه ای که در زمان موردنظر نتواند به بهره برداری برسد و نقایص موجود خود را رفع کند پروژه چندان موفقی به نظر نمی رسد هدف از این پژوهش شناسایی عوامل تاخیر در پروژه های طرح و ساخت است بنابراین در این تحقیق ابتدا 52 عامل تاخیر اساسی در پروژه های طرح و ساخت شناسایی و در مرحله بعد این عوامل ادغام گردیده و به 20 عامل اخیر کاهش یافت جهت طبقه بنادی و ترسیم گراف عوامل تاخیر از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده گردید. نهایتا 3 سطح برای عوامل تاخیر به دست آمد که در سطح سوم یا سطح آخر پایین ترین قسمت گراف عوامل تاثیرگذاری چون تغییر قوانین کشوری و بین المللی، ثبات اقتصادی کشور، تخصص و تعهد مدیران ارشد و میانی کارفرما و شناسایی صحیح حیطه و اسکوپ کاری قرار گرفت. این عوامل بیشترین ارتباط و تاثیر را بر سیستم دارند و با تغییر آن ها سیستم دچار تغییر می شود. لذا با بهره مندی از روش مدل سازی ساختاری تفسیری قادر خواهیم بود عوامل تاخیر موردنظر را طبقه بندی نموده و از طریق اولویت بندی عوامل در جهت ارایه راهکارهای بهبود متمرکز شویم

کلیدواژه ها

پروژه های طرح و ساخت، عوامل تاخیر در پروژه ها، مدل سازی ساختاری تفسیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.