داوری در منشور حقوق شهروندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی حقوق ایران با رویکرد حقوق شهروند
  • کد COI اختصاصی: LAWICONF01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه شهناز

وکیل دادگستری کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد مشهد

چکیده

امروزه در سراسر جهان استفاده از داوری به عنوان روشی متمایز و کارآمدتر از دادرسی در محاکم مورد توجه قرار گرفته است. اما متاسفانه در کشور ما علاوه بر ضعف قانونگذاری ، در خصوص اجرای آرای داوری فعلی و فرهنگ استفاده از این نهاد در بین عموم و ... هنوز هم کاستی های بسیاری وجود دارد. بنابراین علاوه بر قانونی جامع ، نیازمند فرهنگ سازی و آگاهی بخشیدن به مردم نیز هستیم. امید این بود که با تصویب منشورحقوق شهروندی آموزش های حقوقی به شهروندان و استفاده از این نهادها مورد توجه قرار گیرد . اما متاسفانه در مواد این منشور هم توجه ویژه ای به این امور نشده است.در این مقاله به بررسی نهاد داوری در منشور حقوق شهروندی می پردازیم و اینکه آیا به استفاده از این روش و سایر روشهای جایگزین حل و فصل اختلاف در منشور اشاره ای شده است یا خیر به نظر می رسد با کمی اغماض بتوان این امر را با توجه به مقدمه منشور از ماده 67 استنباط نمود.

کلیدواژه ها

روش های جایگزین حل و فصل اختلاف ، داوری ، حقوق شهروندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.