جایگاه قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در نهادینه شدن حقوق شهروند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی حقوق ایران با رویکرد حقوق شهروند
  • کد COI اختصاصی: LAWICONF01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعلی رموی

دانشجوی دکتری دانشگاه خوارزمی معاون مدیرکل نظارت بر تشکلها و هماهنگی امور استانها سازمان حمآیت مصرف کنندگان و تولید کنندگان

مجید ارغنده پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز مدیرکل نظارت بر تشکلها و هماهنگی امور استانها سازمان حمآیت مصرف کنندگان و تولید کنندگان

چکیده

قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و آیین نامه های اجرایی آن یکی از مهمترین قوانین و مقرراتی است که می تواند بستر های لازم را برای ترویج و توسعه حقوق شهروندی فراهم نماید. این قانون در راستای تفویض نظارت مردم بر فرایند بازار به سمت و سوی نیازهای مصرف کنندگان و ضمانت مطالبه حقوق جامعه بزرگ مصرف کنندگان را دراین فرایند تصویب شده است. این قانون، در صورت اجرا صحیح می تواند از دو منظر1- خدمت به جریان تولید و هدایت آن به سمت نیاز مصرف کنندگان 2- انسجام جامعه بزرگ مصرف کنندگان در مقابل عرضه محصولات خطر آفرین، زیان آور و نامناسب را فراهم آورد.بنظر می رسد بسیار از مواد مندرج در منشور حقوق شهروندی بخصوص چهار اصل مهم آن در حوزه اقتصادی می تواند با توجه به ظرفیتهای قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان امکان رشد و توسعه داشته باشد. لذا لازم است گروههای و نهاد های علاقه مند به ترویج حقوق شهروندی تلاشها و هدفگذاری های خود را بیشتر متمرکز به بسترها و زیر ساختهای قانونی قرار دهند که امکان مناسبی برای ترویج حقوق شهروندی را فراهم می آورد در این میان نویسندگان و کارشناسان این حوزه و همچنین علاقه مندان از قاطبه جامعه بایستی برای ترویج قانون در سطوح مختلف اعم از حضور در تشکلهای ناشی از حقوق مصرف کنندگان(انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کننده) بعنوان عضو یا هیات مدیره همچنین توسعه و ترویج با استفاده از ارایه نظرات و تحلیل های کارشناسی و بسیاری از زمینه های دیگر اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان- حقوق شهروندی- انجمنهای حامی حقوق مصرف کنندگان- رضایتمندی مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.