حل مساله ارتعاش آزاد صفحه مثلثی از سه طرف آزاد FFF به روش جزء محدود

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه ملی راهکارهای نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ISCEAU02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد یزدان پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه

حسام الدین مشکات رضوی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه

چکیده

همانطور که میدانیم، یکی از مهمترین تحلیل های دینامیکی تحلیل مودال میباشد. یادآور میشود، چنانچه نیروی خارجی بر روی سازه وجود نداشته باشد، تحلیل را تحلیل مودال میگویند. با استفاده از این نوع تحلیل، قادر خواهیم بود تا فرکانس های ارتعاش آزاد و شکل مودهای سازه را بیابیم که پارامترهای بسیار مهمی در طراحی سازه میباشند. خاطر نشان میسازد، به منظور آگاهی یافتن و شناخت مودهای ارتعاشی سازه ها نیاز به حل دستگاه معادلات دیفرانسیلی خواهیم بود. باید دانست، صفحات خمشی نازک از اجزای مهم و پرکاربرد در علوم مهندسی عمران، سازه، مکانیک، هوا فضا و ... میباشد، به طوری که در صنایع مختلف از جمله کشتی سازی، راکتورها و همچنین در سیلوها، دالها و غیره استفاده میشود.از طرفی معادله حاکم بر ارتعاش آزاد صفحات خمشی چیزی جزمعادله دیفرانسیل با مشتقات جزیی از مرتبه چهار یا همان معادله بای هارمونیک با مقدار ویژه ( )نیست شایان ذکر است، حل این دستگاه معادلات با توجه به محیط و شکل صفحه، شرایط تکیه گاهی، درگیری تغییرمکان های درون صفحه و برون صفحه و همچنین نوع مصالح تشکیل دهنده آن ممکن است ساده و یا بسیار پیچیده باشد. به طوری که امکان حل دقیق این معادله برای محیط های دایروی و مستطیلی امکان پذیر است، در حالی که با پیچیده شدن و تغییر شکل صفحه دیگر قادر به یافتن پاسخ های تحلیلی این معادله نخواهیم بود. یکی از این محیط ها، محیط مثلث متساوی الاضلاع است. به طوری که هنوز پاسخ ریاضی معادله مرتبه چهار در محیط مثلثی به دست نیامده است. در این گونه از مسایل،الزاما باید از روش های عددی همچون روش ریتز، گالرکین، سری های ریاضی، اجزای محدود، نوار محدود و تفاضلات محدود استفاده کرد. در این پژوهش، مقادیر فرکانس ارتعاش آزاد صفحه خمشی نازک مثلثی شکل متساوی الاضلاع که از هر سه طرف آزاد میباشد به روش اجزای محدود به دست آمده است

کلیدواژه ها

صفحه خمشی،صفحه خمشی نازک،صفحه مثلثی،ارتعاش آزاد،اجزای محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.