CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

یک پروتکل مسیریابی ترکیبی برای شبکه های اقتضایی خودرویی

عنوان مقاله: یک پروتکل مسیریابی ترکیبی برای شبکه های اقتضایی خودرویی
شناسه ملی مقاله: IRANOPEN07_001
منتشر شده در هفتمین کنفرانس هوش مصنوعی و رباتیک و نهمین سمپوزیوم بین المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۷ در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی نعمتی - کارشناسی ارشد معماری سیستمهای کامپیوتری ، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد قزوین دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری
اسماعیل زینالی خسرقی - دکتری تخصصی معماری کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد تهران سال ۱۳۸۷

خلاصه مقاله:
شبکه بین خودرویی (VANET) یک تکنولوژی جهت یکپارچه سازی شبکه موقت بر پایه فن آوری بی سیم برای رسیدن به ارتباطات هوشمند بین وسیله نقلیه و بهبود ایمنی ترافیک جاده و بهره وری بیشتر استفاده می گردد. در این شبکه ها، وسایل نقلیه با یکدیگر و یا با زیرساخت های کنار جاده ای در ارتباط هستند و دارای ویژگی های است که آن را از دیگر شبکه های متحرک متمایز می کند؛ مهم ترین ویژگی ها عبارتند از: تحرک بالا، خود سازمانی، ارتباطات توزیع شده، محدودیت های الگوی جاده، عدم وجود هیچ محدودیتی در اندازه شبکه می باشد ، طراحی یک پروتکل کار آمد مسیریابی برای این نوع شبکه ها بسیار حیاتی است. دستیابی به یک پروتکل مسیریابی مناسب در شبکه های بین خودرویی که هم برای شرایط شهری و هم شرایط خارج شهر مناسب باشد و کیفیت مناسبی از نظر تاخیر، نرخ رسیدن بسته ها و سربار شبکه داشته باشد حایز اهمیت می باشد ، این پروتکل باید قادر باشد کارایی شبکه و نرخ دریافت بسته ها را از آنچه هست به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد. و بهترین مسیر را تضمین کند و بتواند نرخ بالای شکست لینک ها را جبران کند. در این پژوهش یک پروتکل ترکیبی با قابلیت تحمل تاخیر (DTN) در محیط های پرتراکم (داخل شهری) و کم تراکم (خارج از شهر) ارایه می گردد که بر حسب تراکم شبکه از الگوریتم زنبور عسل و یا موقعیت جغرافیایی جهت مسیریابی استفاده خواهد نمود . نتایج حاصل از این پروتکل نیز بر اساس پارامترهای اصلی شبکه در محیط NS2 شبیه سازی و با پروتکل های موجود در این شبکه ها مقایسه می گردد.

کلمات کلیدی:
شبکه های بین خودرویی ، سربار شبکه ، نرخ دریافت بسته ها ، نرخ شکست لینکها ، توپولوژی ، بدون تحمل تاخیر (NonDTN )، با تحمل تاخیر (2DTN)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/714376/