شناسایی عوامل تاثیر گذار براحساس امنیت در شبکه های اجتماعی مجازی(مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه الزهرا)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش آموزه‌های اسلامی، انسان معاصر و نظام خانواده
  • کد COI اختصاصی: IPMSARI01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رجبلو

دانشیار علوم اجتماعی دانشگاه الزهرا(س)

صغری قلیزاده

دانشجوی کارشواسی ارشد علوم اجتماعی دانشگاه الزهرا(س)

هاجر قلیزاده

کارشواس ارشد علوم قرآنی دانشگاه علوم قرآنی قم

چکیده

با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی مجازی در طی سال های اخیر و استقبال وسیع کاربران از این شبکه ها، تنوع و تکثر محتوایی، مشارکت جوانان در آن ها هر روز رو به افزایش است و گفته می شود به یکی از رسانه های ارتباطی ارجح به ویژه برای جوانان تبدیل شده اند. اما با توجه به اینکه این شبکه ها درعصر حاضر به سرعت اطلاعات را منتقل می کنند می تواند نقش مهمی در ایجاد یا رفع بحران های امنیت یا احساس امنیت اجتماعی داشته باشد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی عوامل تاثیرگذار براحساس امنیت استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی مجازی به صورت تحلیل محتوای مصاحبه های انجام شده با دانشجویان در مورد این شبکه ها پرداخته است. که تعداد 10 مورد از مصاحبه های انجام شده با دانشجویان بین سنین 31-19 ساله، در هر سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه الزهرا با نمونه گیری مبتنی بر هدف تحلیل شده است عوامل تاثیرگذار در احساس امنیت در سه مضمون فردی، عضویت و کنترل شناسایی شد که عوامل فردی در اینجا بیشترین تاثیر را در احساس امنیت داشت همچنین جذابیت، خطرات و میزان شناخت به شبکه های اجتماعی به عنوان مولفه های تاثیرگذار در احساس امنیت که هر کدام دارای مضامین خاص خود بودند از تحلیل مصاحبه های انجام شده با دانشجویان، شناسایی شدند. از تحلیل ها به این نتایج دست یافتیم. که تبادل ا طلاعات علمی به عنوان بیشترین عامل جذابیت، اعتیاد به استفاده بیشتر از شبکه ها به عنوان مهم ترین خطرات و پرسش و جو تحقیق قبل از استفاده به عنوان تاثیرگذارترین عامل در میزان شناخت به شبکه ها هستند که می توانند به عنوان عامل های موثری احساس امنیت را ایجاد کرده یا به خطر اندازند.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی احساس امنیت تحلیل محتوا، جذابیت خطرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.