بررسی پرونده های دادگاه خانواده و علل طلاق با رویکرد پیشگیرانه در شهرستان درمیان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO04_322
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2025
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه بیرجند،
کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه بیرجند،
دانشجوی کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد بیرجند،
فرهنگی ، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور اصفهان،
چکیده
نابسامانی و ازهم گسیختگی کانون خانواده به عنوان اصیل ترین و مقدس ترین نهاد اجتماعی، یکی از مسایل نگران کننده جامعه امروز است و طلاق، یکی از انواع ازهم گسیختگی نهاد خانواده است که آمار آن در جامعهو به ویژه در استان خراسان جنوبی و شهرستان درمیان طی سال های اخیر رو به فزونی نهاده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی پرونده های دادگاه های خانواده و عوامل موثر بر افزایش آن در شهرستان درمیان انجامشده است. حجم نمونه 81 زوج مراجعهکننده به دادگاههای خانواده در سال 1395 میباشد. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه، مصاحبه و بررسی پرونده های مراجعین -دادگستری می باشد. مقایسه آمار پرونده های دادگاه های خانواده در سال 1394 و 1395 نشان دهنده سیر صعودی و فزاینده این پرونده ها، به ویژه پرونده هایی که از ناحیه زوجه تشکیل میشود، است . از یافته های مهم پژوهش این است که بیشتر پرونده های تشکیل شده در دادگاه خانواده شهرستان حدود 85 درصد از طرف زنان تشکیل شده است. بیشترین نوع دادخواست مردان، تمکین و طلاق بوده و بیشترین نوع دادخواست زنان مطالبه مهریه و طلاق میباشد. نتایج نشان میدهد که حدود 33 / 33 درصد از پرونده ها به سازش رسیده اند و بیشتر زوجین مراجعه کننده تفاوت سنی 5 سال یا بیشتر داشته اند. نتایج دیگر پژوهش نشان میدهد که مهمترین عوامل زمینه ساز اختلاف بین زوجین که باعث مراجعه آنها به دادگاه های خانواده شده است، به ترتیب عبارت است اعتیاد، دخالتهای اطرافیان، تفاوت طبقاتی، ازدواج اجباری و تفاوت سنی بالا میباشد. در پایان پیشنهاد میشود که تدابیری اتخاذ شود که جهت پیشگیری از طلاق، دوره های آموزشی اجباری پیش از ازدواج برای دختران و پسران در شرف ازدواج برگزار شود و به آنان گواهینامه گذراندن این مهارت ها داده شود.کلیدواژه ها
خانواده، طلاق، اعتیادمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول آفرین بر عملکرد سازمانی و انگیزه کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای کارکنان فروش بر اعتماد مشتری و عملکرد فروش (مطالعه موردی: فروشگاه های زنجیره ای شهر تهران)
- بررسی و تحلیل علل شکست و موفقیت استارت آپ ها در کشور ایران
- تاثیر ترومای خانوادگی بر سلامت روان اعضای خانواده و نسل های بعدی
- رابطه بین کیفیت زندگی و سبک های مقابله با استرس در مراقبین بیماران روانی با شدت بیماری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.