تهدید پدیده کلاهبرداری با رشد فناوری اطلاعات و رونق کسب و کار اینترنتی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO04_290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 821
نویسندگان
کارشناس ارشد م. IT گرایش سیستم های اطلاعاتی پیشرفته، کارشناس ارشد در حوزه جرایم سایبری
چکیده
تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در رشد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر جامعه نقش بسزایی را ایفا میکند،پیشرفت های فناوری اطلاعات و ارتباطات پتانسیل بسیار بالایی در به هم ریختن و سازماندهی مجدد تولید و توزیع محصولات، خدمات و نحوه فعالیت های اجتماعی دارند. اما با این رشد چشمگیر فناوری اطلاعات در حوزه فعالیت های اقتصادی مشاغل جدیدی با عنوان کسب و کار اینترنتی و کسب و کار الکتورنیکی ایجاد گردید، به مجموعه کارهایی که در فضای اینترنت انجام میشود کسب و کار اینترنتی می گویند، از سوی دیگر این رشد در حوزه آی تی و اینترنت چالشهای مهمی را به همراه دارد که از آن به عنوان پدیده کلاهبرداری در فضای مجازی یا کسب و کار اینترنتی یاد میشود. از شایع ترین کسب و کارهای سیاه، همان سیستمهای کلیکی، فروش لوازم سرقتی، دست دوم، غیر مارک، خرید و فروش های آنلاین بدون منبع موثق و نماد حقیقی در فضای مجازی، فروش مطالب آموزشی دانشگاهی، فروش اجناس ممنوعه تجهیزات نظامی و حفاظتی، محصولات جنسی، اجناس استراق سمع، دوربین مخفی، و غیره... میتوان نام برد. اما نکته اصلی این است که با این پدیده میتوان چگونه مقابله نمود که از رشد سریع آن جلوگیری کرد ما در این مقاله نوع کلاهبرداری و روش های کاهش این پدیده را با چندین روش توضیح خواهیم داد، هر چند در هر بستر و محیط که علم و تکنولوژی باشد مجرمینی وجود دارند که از تخصص و فن خود در مسیر منفی و خلاف عرف و قانون جامعه گام برمی دارند، راهکارهای مناسب و استانداردی تا کنون ارایه نگردیده است که بتوان راه را براین پدیده بسته و از رشد آن جلوگیری نمود و اگر هم راهکارهایی پیشنهاد گردد فقط از شدت و رشد بی رویه آن جلوگیری مینماید.کلیدواژه ها
فناوری اطلاعات، کسب و کار الکترونیکی، کلاهبرداری، تجارت الکترونیکمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.