تبیین جامعه شناختی گرایش جوانان به مدگرایی مطالعه موردی؛ دانشجویان پیام نور واحد سقز
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO04_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 608
نویسندگان
دانشجوری ارشد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تهران،واحد پرند
دانش آموخته کارشناسی پژوهشگری علوم اجتماعی؛ دانشگاه پیام نور، بانه
دانشجوی ارشد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تهران،واحد پرند
چکیده
مد نهادی اجتماعی است یعنی شبکه ای از روابط اجتماعی که متضمن ارزش ها وهنجارهاست. مد و مدگرایی به عنوان پدیده ای اجتماعی در هر جامعه تغییر و تنوع زیادی را با خود به همراه دارد. هر جامعه نوعی نگرش را برای مواجه با این پدیده انتخاب کرده است. جوانان و نوجوانان بنا به مقتضیات سنی و نیازهای گوناگونی که دارند در برخی از قلمروها همچون لباس و آرایش ظاهری بیشتر از سایر اعضای جامعه در معرض جریان مدگرایی قرار می گیرند. پژوهش موجود در همین راستا و برای بررسی و شناسایی عوامل موثر بر پیروی از مد و مدگرایی جوانان صورت گرفته است. تحقیق به روش پیمایش و با استفاده از پرسشنامه و در مورد 300 نفر نمونه از دانشجویان دانشگاه پیام نور سقز انجام گرفته است . نتایج تحقیق بیانگر آن است که بیش از نیمی از دانشجویان گرایش متوسط به بالایی با معادل 59% درصد به مد ومدگرایی دارند و 41% درصد گرایش کمی به مدگرایی دارند. یافته ها نشان می دهد که میان مشخصه های فردی نظیر جنسیت و گرایش به مد تفاوت معناداری وجود ندارد و در مقابل میان پایگاه اقتصادی - اجتماعی خانواده های جوانان مورد بررسی، میزان استفاده از رسانه های ارتباطی خارجی گستره روابط اجتماعی و ناسازگاری با والدین، باگرایش به مد رابطه معناداری ومستقیمی وجود دارد وجود دارد . اما با متغیرهای دین داری و رسانه های جمعی داخلی رابطه معنادرای و معکو سی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای مذکور، حدود 38 درصد از تغییرات گرایش جوانان به مدگرایی افراد مورد بررسی را تبیین میکنندکلیدواژه ها
مدگرایی -گستره ی روابط اجتماعی- ناسازگاری با والدین- مصرف رسانه، دینداریمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.