بررسی و ارایه مدلی برای پژوهش های کارآفرینی پایدار در گردشگری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زند مقدم

استادیار و عضو هییت علمی گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

امین پیر محمدزاده

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

رشد چشم گیر گردشگری در سراسر جهان موفقیت اقتصادی و اجتماعی غیرمنتظره ای به وجود آورده و به موضوعی لاینفک و با اهمیت برای کشورها و جوامع دنیا تبدیل شده است. در مسایل مربوط به کسب و کار، گردشگری به شدت وابسته به وجود توامان پایداری و کارآفرینی می باشد. در پژوهش های اخیر سه حوزه کارآفرینی، پایداری و گردشگری به ندرت با هم در نظر گرفته شده اند و در خط مشی گزاری ها و سیاست گذاری های گردشگری بازتابی از آنها دیده نمی شود. بنابراین هدف از این پژوهش توسعه یک مدل مفهومی چند سطحی است که یک ابزار جامع، کامل و لازم را برای مطالعه توسعه پایدار کارآفرینی در گردشگری فراهم آورد. این پژوهش در نظر دارد در روند طراحی و توسعه کارآفرینی پایدار گردشگری، همه جوانب را در نظر گرفته و ابعاد متفاوت مربوط به کارآفرینی پایدار که دلالت بر سه سطح تجزیه و تحلیل؛ یعنی فردی کارآفرینان سازمانی بنگاه های کوچک و متوسط و ناحیه ای/ملی هدف گردشگری دارد را، بررسی نماید. مدل پیشنهادی، در روند یافته های تحقیق دیدگاه های سیستماتیک در کارآفرینی در گردشگری بوده و شامل سطوح مختلف تجزیه و تحلیل است. داشتن چارچوبی جامع برای مطالعه در کارآفرینی پایدار در گردشگری به برجسته کردن عناصر تاثیرگذار از دیدگاه اقتصادی و همچنین نتایج قابل مقایسه و قابل اندازه گیری بین المللی کمک بسیاری میکند.

کلیدواژه ها

گردشگری، مسیولیت اجتماعی، کارآفرینی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.