مطالعه تجربی تاثیر ارتعاش اولتراسونیک و روانکار بر میزان برگشت فنری وزبری سطح نمونه تولیدی در فرآیند شکل دهی تدریجی تک نقطه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME14_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی وحدتی

ایران، شاهرود، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی: ۳۶۱۹۹۹۵۱۶۱ ، استادیار

چکیده

فرآیند شکل دهی تدریجی تک نقطه ای به عنوان روشی جذاب و انعطاف پذیر میباشد که پتانسیل بالایی برای کاربرد در فناوری نمونه سازی سریع دارد. در این فرآیند، ابزاری ساده با هندسه ی سرنیمکروی و در مسیری معین بر روی ورق حرکت میکند و تغییرشکل پلاستیکی موضعی و کنترل شدهای اعمال مینماید تا هندسه ی نهایی ایجاد شود. از سوی دیگر، صحت هندسی و ابعادی محصولات تولیدی حاصل از این فرآیند، کامل نمیباشد. پدیده ی برگشتفنری و زبری سطح به عنوان مهمترین شاخص های ارزیابی کیفی محصول در این فرآیند میباشند که پس از اجرای فرآیند، در سطوح نمونه ی شکل دهی شده، ظاهر میشوند. در مقاله ی پیشرو، تاثیر تحریک اولتراسونیک ابزار شکلدهی و روانکار بر مقادیر پارامترهای برگشت فنری و زبری سطح در آزمون شیار مستقیم مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که به کارگیری همزمان روانکار و ابزار مرتعش منتج به کمترین میزان برگشت فنری میشود و استفاده از روانکار بدون تحریک اولتراسونیک ابزار، زبری سطح کمتری ایجاد میکند.

کلیدواژه ها

شکل دهی تدریجی؛ ارتعاش اولتراسونیک؛ روانکار؛ برگشت فنری؛ زبری سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.