کاهش تنش های پسماند ناشی از جوشکاری تعمیری در فولادهای زنگ نزن به کمک عملیات پیشگرم قبل از جوش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME14_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران چرخی

ایران، تهران، جلال آل احمد پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک، - ۱۱۱ - ۱۴۱۱۵ ، دانشجوی کارشناسی ارشد

داود اکبری

ایران، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک، استادیار

کریم جمالی

ایران، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

در این مقاله رفتار مکانیکی - حرارتی فرآیند جوشکاری ذوبی برای تعیین اثر پیشگرم کردن بر اندازه و توزیع تنش پسماند درجوش تعمیری لولههای فولادی زنگ نزن تجزیه و تحلیل شده است. برای تایید مدل المان محدود از دادههای تجربی در اتصال لوله فولادی زنگ نزن که با روش کرنش سنجی سوراخ بدست آمده بودند استفاده شده است. ارتباط خوبی بین نتایج المان محدود و دادههای تجربی بدست آمد. نتایج نشان داد روش محاسباتی توسعه یافته در این مطالعه یک روش موثر جهت پیش بینی تنش پسماند در جوشکاری تعمیری لوله مورد نظر است. اثر پیشگرم کردن روی تنشهای پسماند جوشکاری در تعمیر لولههای فولادی زنگنزن با استفاده از مدل المان محدود حاضر مورد مطالعه قرار گرفت. مشاهده شد که با افزایش دمای پیشگرم، تنشهای پسماند محوری کششی در سطوح داخلی و خارجی لوله کاهش یافته ولی تنشهای پسماند فشاری در سطح خارجی تغییر چندانی نکرده است. همچنین با افزایش دمای پیشگرم تنش پسماند محیطی کششی در سطح خارجی کاهش اما تنش های فشاری تغییر قابل توجهی نمیکنند. تنشهای پسماند محیطی کششی و فشاری در سطح داخلی فقط در دماهای پیشگرم بالاتر کمی کاهش مییابند و بطور کلی پیشگرم بر اندازه و توزیع تنش پسماند محیطی در سطح داخلی تاثیر مهمی ندارد. در دماهای پیشگرم بالا تنشهای پسماند محوری توزیع وسیعتری دارند.

کلیدواژه ها

پیشگرم؛ تنش های پسماند؛ جوشکاری تعمیری؛ تحلیل اجزای محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.