تولید کامپوزیت سطحی پایه منیزیمی با استفاده از متالورژی پودر ونورد گرم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME14_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فاضلی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ایران، تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی ۱۳۱۱۴ - ۱۶۸۴۶

امرحسین جباری مستحسن

دانشجوی دکتری ایران، تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی ۱۳۱۱۴ - ۱۶۸۴۶

محمد صدیقی

استاد ایران، تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مکانیک، کدپستی ۱۳۱۱۴ - ۱۶۸۴۶

چکیده

مزیت اصلی استفاده از کامپوزیت های سطحی در بهبود خواص سطح از قبیل سختی، مقاومت به خوردگی و مقاومت به سایش می باشد. در این مقاله، کامپوزیت سطحی پایه منیزیمی با استفاده از روشی ترکیبی شامل متالورژی پودر و نورد گرم تولید گردیده است. در مرحله اول، پودر منیزیم خالص با ذرات اکسید آلومینیوم )آلومینا( با نسبت های وزنی 5, 10 و 15 درصد مخلوط شدند.سپس مقادیر مختلفی از این مخلوط با استفاده از یک لایه لاستیکی و پرس هیدرولیک بر روی ورقی از جنس منیزیم خالص فشرده شد. جهت ایجاد اتصال بهتر، از مقدار محدودی پودر فلز روی به عنوان ماده بین لایهای استفاده گردید. در مرحله بعدی نمونه ها در کوره مقاومتی و در شرایط خلا تف جوشی شدند. در نهایت جهت بهبود خواص مکانیکی و برقراری اتصال بهتر، نمونه ها در دمای 400 درجه سانتیگراد تا چهار پاس تحت فرآیند نورد گرم قرار گرفتند. بررسی نتایج ریزساختاری به کمک میکروسکوپ نوری نشان دهنده برقراری اتصال مناسب بین لایه کامپوزیت و زیرلایه منیزیمی میباشد. همچنین سختی لایه کامپوزیتی و زیرلایه منیزیمی که با معیار میکروسختی ویکرز اندازهگیری شده است، نشان دهنده افزایش سختی در کامپوزیت سطحی نسبت به زیرلایه منیزیمی است. بطور کلی افزایش تعداد پاس نورد گرم سبب افزایش سختی لایه کامپوزیتی و زیر لایه منیزیمی میگردد، در صورتیکه همیشه افزایش درصد وزنی تقویت کننده سبب افزایش سختی نشده و مقدار درصد وزنی بهینه ذرات تقویت کننده میتواند با توجه به ضخامت لایه کامپوزیتی تغییر نماید.

کلیدواژه ها

کامپوزیت سطحی؛ منیزیم؛ متالورژی پودر؛ نورد گرم؛ میکروسختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.