آینده پژوهی در اسلام
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT03_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 685
نویسندگان
دانشجوی دکتری کلام اسلامی دانشگاه قم
چکیده
علم آینده پژوهی از پدیده های نوظهور در عرصه علم و فناوری است بنابراین هنوز پرسش های فراوانی پیرامون آن مطرح می شود. با توجه به اینکه خاستگاه این علم دنیای سکولار بوده است، این پژوهش بر آن است تا جایگاه آینده پژوهی در اسلام را روشن سازد. به این منظور و در قدم نخست اصل مسیله آینده پژوهی از منظر اسلام را مورد پژوهش قرار داده ایم و با شواهدی درون دینی نشان داده ایم که دین اسلام اهتمام ویژه ای به مسیله آینده پژوهی و آینده نگری دارد. سپس و با توجه به نتیجه حاصله به سراغ این مسیله رفته ایم که آیا با همین آینده پژوهی مرسوم می توان مسایل اسلامی را آینده پژوهی نمود و یا نیاز است در این آینده پژوهی با توجه به مقتضیات اسلامی تغییراتی اعمال شود سپس و با بیان چند خلا بنیادین در آینده پژوهی مرسوم نسبت به مسایل اسلامی چنین نتیجه گیری کرده ایم که نیاز است علم آینده پژوهی اسلامی با توجه به مسایل، مقتضیات و سایر شرایط برآمده از جهان بینی اسلامی تاسیس گردد.کلیدواژه ها
آینده پژوهی، آینده نگری، اسلام، سکولاریسممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.