حضانت در فقه و قانون مدنی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT03_155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 493
نویسندگان
هییت علمی دانشگاه گلستان
دانشجوی دکتری حقوق
چکیده
در چند سال اخیر موضوع حضانت فرزندان پس از جدایى والدین از یکدیگر، بحثهاى فراوانى را در پى داشته است و دیدگاه هاى مختلفى در این زمینه طرح شده است. گفتگوى حاضر به طرح دیدگاه هاى خانم صفاتى پرداخته است. وى معتقد است که پس از جدایى والدین، حضانت فرزندان به طور کلى، چه پسر و چه دختر، چه تا سن 7 سالگى و چه پس از آن در اختیار مادر است مشروط بر آنکه ازدواج نکرده باشد و نیز شایستگى و توانایى سرپرستى کودک را از دست نداده باشد.فهم صحیح یک لغت، در شناخت موضوع و حکم آن در فقه کارساز است. معناى اصطلاحى حضانت کاملا در راستاى معناى لغوى آن است؛ از ریشه حضن گرفته شده و از کتب لغت به دست مى آید که حضانت نوعى در برگرفتن است. مثلا حضن الطایر بیضه یعنى پرنده اى که در زیر بال خود تخمهایش را نگهدارى مى کند و به لحاظ اینکه کودک در دامان مادر پرورش مى یابد، این عمل را حضانت گویند و هر چه را مصلحت طفل باشد، اعم از حفظ، نگهدارى، تربیت و دیگر نیازهاى دیگر او، شامل مى شود. در فقه هم سرپرستى و حفاظت و نگهدارى طفل که شامل نظافت، تربیت، آموزش آداب اجتماعى، برآوردن نیازهاى مادى و روانى و روحى اوست، حضانت نامیده مى شود.کلیدواژه ها
حق، تکلیف ، حکم ، حضانت، ابوینمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.