بررسی قاعده الواحد و ادله قایلان به آن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT03_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 482
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه مازندران، ایران
دانشیار ، دانشکده الهیات ومعارف اسلامی، دانشگاه مازندران، ایران
چکیده
موضوع چگونگی پیدایش کثرت از وحدت و ارتباط موجودات گوناگون مختلف الحقیقه و متکثر با خداوند متعال که ذاتی است یکتا و یگانه از دیرباز مورد توجه فلاسفه و حکمای اسلامی قرار داشته است. فلاسفه برای توجیه عقلی و فلسفی ربط کثرت با وحدت و چگونگی ارتباط ممکنات و مخلوقات گوناگون و متعدد با مبدا هستی، با اثبات قاعده الواحد لایصدر عنه الا الواحد به توجیه عقلی و فلسفی نظام آفرینش و نحوه ارتباط آن با خداوند متعال پرداخته اند. و از آنجا که مساله چگونگی توجیه کثرت و وحدت موجودات عالم و نحوه پیدایش آنها از علت نخستین دارای پیامد هایی در حوزه دین و باور های دینی است طبیعی است که متکلمین به عنوان کسانی که تبیین و دفاع از باور های دینی را هدف عمده خود قرار داده اند نبست به چنین مساله ای حساسیت عقلی نشان بدهند و در مورد آن نظریه خاص خودشان را ارایه نمایند. در پژوهش حاضر نویسنده سعی دارد قاعده الواحد را که یکی از امهات اصول فلسفیه است. بررسی و ادله قایلان به آن را بیان کند.کلیدواژه ها
کثرت، وحدت، قاعده الواحدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.