رابطه دین و سیاست در مشروعیت سیاسی حکومتهای ایران باستان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT03_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2202
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم سیاسی،دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ،بیمارستان امام خمینی ره دهدشت.
چکیده
آنچه درمورد شیوه حکومت و مشروعیت سیاسی و چگونگی مناسبات دین و سیاست درایران باستان به رشته تحریر درآمده ، نشان می دهد باورها ومعتقدات مذهبی درعهد باستان از اهمیتی زیاد برخوردار بوده است.به گونه ای که می توان ادعا کرد پادشاهان مشروعیت خود و حکومتشان را از دین گرفته اند و هم ترازی دین وسیاست باعث شد که در دوران باستان هر امردیگری درنسبت با دین تعریف شود ، تا مشروعیت آن برای مردم پذیرفتنی باشد.دوران باستان که از فرمانروایی مادها (708پ.م) تا فرمانروایی ساسانیان (651.م) است، در حوزه اندیشه سیاسی و باورهای دینی و مذهبی تحت تاثیر دوران پیشین تاریخی است. به طوری که نمی توان مطالعات ایران باستان را بدون درنظرگرفتن دوران پیشین تاریخی به سرانجام مطلوبی رساند. به همان اندازه که باورها و عقاید مذهبی به زندگی اجتماعی و فردی مردم فلات ایران در دوران پیشین تاریخی جهت می داد، در دوران باستان به عنوان زیربنای امرسیاست ، مدنیت و مشروعیت حکومت ها مطرح بوده است، آن چنان که در هردوره از تاریخ تعامل دین ، سیاست و حکومت همواره برقرار بوده و هیچ گاه گرایش سکولار نسبت به دین مورد تایید نبوده است.کلیدواژه ها
دین ، حکومت ، سیاست، مشروعیت، دوران باستانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.