بررسی فقهی و حقوقی بیع دین به دین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه خلفی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته فقه و حقوق، دانشگاه ایلام

چکیده

بنا بر اجماع فقها بیع دین به دین و کالی به کالی باطل می باشند، و همه فقها به طور مطلق بر این باورند. بنابراین بیع در صورتی دین به دین بر آن اطلاق می شود که ثمن و مثمن هر دو قبل از عقد، دین باشند. ولی اگر ثمن و مثمن هر دو، یا یکی از آنها بعد از عقد به صورت دین باشد، شامل دین به دین نمی شود، چون دلیل معتبری بر آن وجود ندارد. پس در این مقاله که به روش توصیفی تحلیلی می باشد به بررسی بیع کالی به کالی و اینکه کالی به چه معناست، و همچنین بیع سلف، پرداخته شده است، پس در اینجا بیعی را دین به دین می گویند، که ثمن و مثمن قبل از عقد دین باشند نه این که همزمان با بیع بوجود آمده، که در این صورت دین به دین نیست بلکه آن بیع نسیه ای و صحیح می باشد. بنابراین نظر، بسیاری از بیع هایی که در حال حاضر منعقد می شوند که هم ثمن و هم مثمن بعد از عقد مدت دار باشند از دایره شمول بیع دین به دین خارج می گردد. و موجب عسر و حرج نمی شود.

کلیدواژه ها

دین به دین، کالی به کالی، بیع، سلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.