زن ، مهدویت ،فرصت ها وتهدید های جهانی سازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT03_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زاهره سادات میرجعفری

دانشجوی دکترای مطالعات زنان دانشگاه ادیان ومذاهب قم ،عضو گروه مطالعات اسلامی موسسه آموزشی بنت الهدی

منصوره زارعان

هییت علمی دانشگاه الزهرا

چکیده

اعتقاد به ظهور منجی و مهدویت در یک معنای عام، یک باور دینی در بین همه انسان هاست. از منجی، با تعابیر مختلفی چون کاکلی (در آیین هندو)، مسیحا (در دین یهود و مسیحیت) و مهدی علیه السلام، در فرهنگ اسلامی، یاد شده است. از طرف دیگر، ما با پدیده دیگری به نام جهانی شدن و یا به قول مارشال مک لوهان، دهکده جهانی، روبه رو هستیم. این پدیده با مهدویت و ظهور منجی موعود، ارتباط دارد. جهانی سازی که به شاخصه عصر ما تبدیل شده با جهانی سازی حضرت ولی عصر(عج) دارای شباهت ها وتفاوتهایی قابل قیاس است که به نظر می رسد در سرنوشت ما نیز نقشی تعیین کننده دارند . بی تردید پیشرفت تکنولوژی و ظهور تجارت پیشرفته ، پیوند میان جوامع مختلف جهان را افزایش داده و امکان انتقال سریع مردم و اطلاعات را فراهم آورده است.بویژه ارتباط مستقیم این پدیده با توسعه انسانی و تاثیرات متفاوتی که بر عدالت جنسیتی داشته است که به گفته بعضی متفکران جهانی شدن اثرات مختلفی داشته که جهت مثبت آن این است که سرمایه داری جهانی فرصتهای زنان را برای اشتغال افزایش داده و حکومت جهانی برای ارتقاء جایگاه زنان ابتکارهای قانونی و سازمانی ارایه داده اند و جامعه مدنی جهانی امکانات بیشتری را برای عدالت جنسی بسیج کرده است و از جنبه منفی قشربندی نادرست دسترسی زنان به بسیاری از فضاهای جهانی را محدود کرده و بیشتر زنان در اقتصاد جهانی شرایط نامطلوب دارند و هزینه های بازسازی اقتصادی جهانی نولیبرالی به طور نامتناسبی بر زنان تحمیل شده است. به علت وقوع این تغییرات و تحولات گسترده و ژرف در جهان و اهمیت و جایگاه موضوع جهانی شدن نمی توان از نقش والای زنان در جوامع اسلامی و موقعیت آنان درمنتظر باوری ومنتظرپروی و انتقال فرهنگ مهدوی و شیعی از طریق تعاملات شبه رسانه ای همراه با تقویت خود باوری در نسل های آتی بسادگی گذشت. با توجه به این نکات نگارنده این مقاله درصدد است تا بعد از تبیین پدیده جهانی شدن و اثرات مثبت و منفی آن بر مسیله زنان در تعاملات شبه رسانه ای بپردازد و تاثیر آن را در زمینه سازی ظهور منجی موعود بررسی نماید .

کلیدواژه ها

زن ،جهانی سازی،فرصت ها وتهدیدهای جهانی سازی،مهدویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.