امضای دیجیتال، گامی نو در قانون تجارت الکترونیک
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT03_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 611
نویسندگان
عضو هییت علمی پیام نورگلستان
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد واحد گرگان
چکیده
گرایش روز افزون به استفاده از فناوری اطلاعات و گسترش سریع و ناگزیر تجارت الکترونیک در سطح بین المللی، پیش بینی ساز و کارهای حقوقی لازم در این خصوص را ایجاب می کند.با توجه به ماهیت مجازی و غیر مادی مبادلات الکترونیک یکی از مهمترین مسایل از دید حقوقی اثبات این مبادلات و هویت طرفین آن است.امضای دیجیتال یا سایر فنون رمز نگاری ریاضی که زیر مجموعه های امضای الکترونیکی هستند چنین امری را ممکن می سازدبراساس ماده191 قانون مدنی عقد به شرط مقرون بودن به چیزی که دلالت بر قصد کند، تحقق می یابد. از آنجا که امضا مبین قصد انشای امضا کننده است، این قرینه می تواند امضا یا مهر باشد. واضح است که نیازی نیست، این قرینه حتما به شکل نوشته دستی به وجود آمده باشد ومی تواند یک قرینه الکترونیکی نیز باشد.کلیدواژه ها
امضای دیجیتالی، ثبت الکترونیکی، قانون تجارت الکترونیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.