میراث علمی- فرهنگی و اجتماعی سادات بحرانی در دوره صفویه (قرن 10 تا 12 ه.ق.)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT03_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن الهیاری

عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس

چکیده

دوره صفویه در تاریخ ایران بنابر تغییرات عمیق در رویکردهای سیاسی و مذهبی، عصر طلایی سادات محسوب می شود. این مهم با ادعای تشیع و سیادت خاندان حکومت گر صفوی حاصل شده بود. بر همین اساس علاوه بر رشد جایگاه گروههایی از سادات که در دوران پیشا صفوی در ایران مقیم بودند، گروههایی از سادات نیز در همین عصر به درون فلات ایران مهاجرت نمودند. دسته ای از این خاندان ها، سادات بحرانی بودند که از موطن خود بحرین به نواحی شمالی خلیج فارس مهاجرت نمودند. این پژوهش که به روش تاریخی و با استفاده از داده های کتابخانه ای انجام یافته بر آن است تا نتایج علمی-فرهنگی و اجتماعی مهاجرت سادات بحرانی به درون فلات ایران در دوره صفویه را بررسی نماید. نتایج این تحقیق نشان می دهند سادات بحرانی علاوه بر تدوین کتاب هایی در قالب متون نظم و نثر به طور عمومی، با تالیف کتب حدیثی بنیان گذار مروج مکتب حدیثی در حوزه شمالی خلیج فارس و زمینه ساز فکر اخباری گری در فارس و ایران بوده اند.

کلیدواژه ها

دوره صفویه، سادات بحرانی، کتب حدیثی، اخباری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.