میزان آگاهی و نگرش و مهارت زنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی شهر تهران درباره سرطان پستان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_282
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 372
نویسندگان
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences Instructor
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences Instructor
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences Instructor
چکیده
سابقه و هدف:سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان است. میزان مرگ و میر این سرطان بطور مستقیم در ارتباط با مرحله بیماری در زمان تشخیص است و در صورت استفاده از روشهای غربالگری کاهش مییابد.مواد و روش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی بر روی 300 زن شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی تهران میباشد که جهت تعیین میزان آگاهی، نگرش و مهارت افراد مورد مطالعه در زمینه سرطان پستان انجام شد. دادههای مورد مطالعه با استفاده از پرسشنامه بررسی آگاهی و نگرش (به صورت کتبی) و چک لیست سنجش میزان مهارت در زمینه خودآزمایی سرطان پستان (به صورت مشاهدهای ) تکمیل گردید.یافتهها:تحقیق روی 300 نفر انجام گرفت. میانگین (- انحراف معیار) سن زنان 29.7-7.94 سال و نمای سنی آنها 20 تا 25 سال بود. اکثریت آنها متاهل بودند. میزان آگاهی ضعیف از سرطان پستان و روشهای بیماریابی 43 درصد بود. نگرش منفی و بی تفاوتی نسبت به موضوع در 5.5 درصد و عملکرد ضعیف در 63.3 درصد زنان وجود داشت. با افزایش دانش، عملکرد بهتری وجود داشت اما میزان آگاهی با نگرش ارتباطی نداشت.و تنها 5 درصد افراد در زمینه خودآزمایی پستان دارای مهارت بوده و به صورت صحیح معاینه پستان رو انجام میدادند.نتیجه گیری:اکثریت زنان از آگاهی و دانش ضعیفی در مورد سرطان پستان و روشهای بیماریابی آن برخوردار بودند و با توجه به اهمیت معاینه کلینیکی پستان و خودآزمایی پستان در تشخیص زودرس این سرطان پیشنهاد میشود ضمن تاکید بر اهمیت لزوم آموزش و ارتقای سطح دانش و عملکرد زنان در این زمینه مطالعاتی نیز در مورد تاثیر آموزش بر تغییر دانش و نگرش و عملکرد زنان در مورد سرطان پستان و روشهای بیماریابی آن به عمل آید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.