بررسی مقیاس عملکردی کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_241
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 415
نویسندگان
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری حضرت فاطمه(س)، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری حضرت فاطمه (س)، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
گروه بهداشت روان و روان پرستاری، دانشکده پرستاری حضرت فاطمه (س)، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده
مقدمه : سرطان پستان شایعترین سرطان زنان در کشورهای پیشرفته و دومین سرطان شایع در ایران می باشد. شرایط نامساعد فیزیولوژیکی بیماران سرطانی همراه با فشارهای روانی ناشی از سرطان، کیفیت زندگی و عملکرد فیزیکی و روانی این بیماران را متاثر می سازد. در نتیجه امروزه بررسی کیفیت زندگی این بیماران به دلیل پیشرفت های تشخیصی- درمانی و میزان بقای مبتلایان به این بیماری به عنوان یک موضوع مهم سلامت، بیشترین توجه را در روش های بهبودی بیماران مبتلا به سرطان پستان به خود جلب کرده است. دستیابی به اطلاعات کیفی زندگی نه تنها راه گشای درمان های موثرتر و پیشرفت های آینده است بلکه در ارتقاء برنامه های حمایتی و اقدامات توانبخشی بسیار موثر می باشد. این مطالعه پژوهشی با هدف تعیین مقیاس عملکردی از کیفیت زندگی در مبتلایان سرطان پستان در شیراز انجام شد.مواد و روش ها : پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 50 بیمار مبتلا به سرطان پستان که درمان های جراحی و کمکی آنها تکمیل شده بود و جهت پیگیری درمان به درمانگاه مطهری مراجعه می کردند انجام گرفت. سن بیماران کمتر از 60 سال بود. جهت بررسی مقیاس عملکردی کیفیت زندگی از پرسشنامه استاندارد 30 سیوالی در رابطه با سرطان [QLQ-C30] استفاده گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها : از50 بیمار مورد مطالعه %92 متاهل، %2 مجرد، %2 مطلقه و %4 بیوه و میانگین سنی آنها 48/48- 8/53 سال بود که از بین آنها %42 دیپلم و %70 خانه دار بودند و میانگین نمره کلی مقیاس عملکردی از کیفیت زندگی آنان برابر با 15/ 11 با انحراف معیار 1/35 تعیین شد.نتیجه گیری : با توجه به نامطلوب بودن مقیاس عملکردی کیفیت زندگی در رابطه با سرطان، برنامه ریزی اثربخش برای ارتقاء کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان نیازمند کشف و درک عمیق ماهیت و عوامل تاثیرگذار بر ابعاد مختلف آن در زندگی این بیماران است از این رو لازم است تیم درمان جهت ارزیابی و بهبود کیفیت زندگی این بیماران گام بردارند.کلیدواژه ها
مقیاس عملکردی کیفیت زندگی، سرطان پستانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.