بررسی اپیدمولوژیک توده های پستان در بیماران عمل شده در بیمارستان فاطمی شهر اردبیل در سالهای89-1380

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED09_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج فیضی

فیروز امانی

علی راثی پور

دانشجوی پزشکی اردبیل

چکیده

مقدمه و هدف :سرطان پستان از شایع ترین سرطان های زنان با شیوع بالادر کشورهای در حال توسعه می باشد. در مقایسه با کشورهای توسعه یافته ،سرطان پستان در ایران زنان را یک دهه زودتر مبتلا می کند.هدف از مطالعه حاضر بررسی اپیدمیولوژیک توده های پستان در بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فاطمی شهر اردبیل می باشد. مواد وروشها 190: زن مراجعه کننده به بخش جراحی بیمارستان فاطمی شهر اردبیل بین سالهای 1380 تا 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات بیماران از روی پرونده های بایگانی شده در پرسشنامه های تهیه شده ثبت گردید. داده ها با ساتفاده از روش آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS آنالیز شدند.نتایج :میانگین سنی بیماران 36/80 سال بود که 115 نفر با میانگین سنی 32/5 دارای توده خوش خیم و 75 نفر با میانگین سنی 43/9 دارای توده بدخیم بودند. شایعترین سن توده های خوش خیم 20 تا 30 سال و توده های بدخیمدر سنین بالاتر از 40 سال بود. بیشترین فراوانی در میان نشانه ها وعلامت بیماری مربوط به لمس توده ودرد مبهم پستان بود که % 61 از کل شکایات را شامل می شد. شایع ترین نوع بدخیمی،کارسینوم مهاجم داکتال (%72/9) بود. % 30/52 از بیماران BMIبالا و% 22 از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کردند.نتیجه گیری :چاقی، افزایش چربی خون، مصرف OCPبیشترین فراوانی را در میان عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان داشتند.الگوی اپیدمیولوژیک توده های پستانی در استان اردبیل تا حدودی متفاوت از الگوهای ارایه شده در مطالعات دیگر بوده و لزوم بررسی های بیشتر برای درمان بهتر بیماری در این زمینه ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

اپیدمیولوژی ، توده پستان ، سرطان پستان ، عوامل خطر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.