تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر خودکارآمدی، استرس ادراک شده و جهت گیری به زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی دانشکده روانشناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
رییس و عضو هییت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
عضو هییت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه خوارزمی(تربیت معلم).
عضو هییت علمی مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشکده روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده
هدف:این پژوهش با هدف تعیین تاثیر روش ذهن آگاهی بر متغیرهای خودکارآمدی، استرس ادراک شده و جهت گیری به زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با زنان سالم، با استفاده از آزمون های خودکارآمدی (شوارتز،(1992، استرس ادراک شده(شلدون و کوهن،(1983 و جهت گیری به زندگی(اسکییر،کارور و بریدج،(1994 انجام شد. پژوهش بر 40 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد. افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی( 20 نفر) وکنترل(20 نفر) تقسیم شدند.روش ها و مواد: روش نمونه گیری، در دسترس بود و جهت جمع آوری اطلاعات از آزمون های خودکارآمدی(شوارتز،(1992، استرس ادراک شده(شلدون و کوهن،(1983 و جهت گیری به زندگی(اسکییر،کارور و بریدج،. (1994 برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کو واریانس استفاده شد.نتایج: پژوهش تاثیر ذهن آگاهی بر سه متغیر نام برده شده در زنان مبتلا به سرطان پستان نشان داد که ذهن اگاهی، تاثیر سودمندی در این بیماران گذاشته است. دو متغیر استرس ادراک شده و جهت گیری به زندگی معنادار شدند. در متغیر خودکارآمدی تفاوت ایجاد شد ولی معنادار نبود.بحث:در متغیر خود کارامدی تغییر معناداری رخ نداد.این مسیله ای است که پژوهشگران آتی باید بیشتر به آن بپردازند.اینامر شاید به این خاطر باشد که خودکارآمدی افراد در دو سطح شناختی و اجتماعی و تعامل این دو با یکدیگر تغییر می یابد. از آن جایی که ذهن اگاهی در شناخت افراد تغییر ایجاد می کند، با توجه به تغییر مثبت و معنادار در جهت گیری به زندگی تغییر در سطح شناخت انجام شده است. علت معنادار نشدن این متغیر شاید به دلیل عدم تغییر در خاستگاه اجتماعی این افراد بوده است..کلیدواژه ها
ذهن آگاهی، سرطان پستان، خودکارآمدی، استرس ادراک شده، جهت گیری به زندگیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.