مقاله مروری:عوامل خطر سرطان پستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED09_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

mehrgan rahmani

babol university of medical scince

farideh mohsen zadeh

babol university of medical scince

چکیده

سرطان پستان شایعترین بدخیمی میان زنان و بعد از سرطان ریه، شایعترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان میباشد.برخی عوامل خطر بروز آن عبارتند از : سن پایین منارک ، مصرف سیگار،هورمون تراپی چاقی ، مصرف رژیم غذایی پرچرب و کم فیبر و ... ،شناخت عوامل خطر و کنترل آنها پیشگیری را امکانپذیر میسازد. اهداف: با توجه به عوارض سرطان پستان میتوان با اصلاح سبک زندگی از شیوع آن کاست. روش جستجو: این مطالعه مروری در 1392 براساس اطلاعاتی از سایتهای اینترنتی معتبر و نتایج محقق میباشد. یافته ها: -طبق مطالعه حاجیان و همکاران در 1392 ، چاقی سبب افزایش ابتلای زنان به سرطان پستان میشود. -طبق مطالعه شکری مشهدی و همکار در 1391 ، مصرف غذاهای گیاهی و کاهش مصرف گوشتهای فرآوری شده سبب کاهش خطر بروز سرطان پستان میشود. -طبق مطالعه کریمی و همکاران در 1391 ، الگوی غذایی سالم اثر محافظت کننده در مقابل بروز سرطان پستان دارد.-طبق مطالعه ی جمشیدی نایینی و همکاران در 1391 ، دریافت مکمل ویتامینDو قرار گرفتن در معرض اشعه ی فرابنفش خورشید اثر محافظتی مقابل بروز سرطان پستان دارند.-طبق مطالعه عنصری و همکار در 1390 ، عواملی چون بارداری در سنین بالا ،سقط جنین،مصرف قرصهای ضد بارداری، کافیین،غذاهای آماده خطر ابتلای سرطان پستان را افزایش میدهند.-طبق مطالعه ریحانی و همکاران در 1390 ،مصرف لبنیات کم چرب و ماهی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهد. و مصرف سوسیس ، کالباس و ،لبنیات پرچرب سبب افزایش ابتلا به سرطان پستان میشوند.-طبق مطالعه ی رزم آرا و همکاران در 1388 ، مصرف میگو و کنسرو ماهی با کاهش خطر سرطان پستان همراه است. نتیجه گیری: با توجه به قابل پیشگیری بودن برخی عوامل خطر سرطان پستان میتوان با اصلاح سبک زندگی از شیوع این بیماری کاست

کلیدواژه ها

سرطان پستان،عوامل خطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.