بررسی مقایسه ای Crush print وTouch print ، FNA با پاتولوژی دایمی در تشخیص توده های پستانی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED08_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی احمدی نژاد

بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد لرستان

چکیده

مقدمه : توده پستان از بیماریهای شایع و یکی از شایعترین شکایات مراجعه کنندگان به کلینیک های جراحی پستان می باشد.توده پستان یکی از علایم مهم سرطان پستان است .علاوه بر روش های تصویر برداری و معاینه دقیق بالینی جهت تشخیص از (FNA) آسپراسیون با سوزن ظریف که قبل از عمل انجام می شود از روش های Touch print و crush print و section Frozen در حین عمل جهت رسیدن به تشخیص استفاده می گردد. در این مطالعه علاوه بر ویژگی های اپیدمیوژیک و بالینی بیماری نتایج روش های Touch Print و Crush print حین عمل با پاتولوژی دایم پس از عمل مقایسه گردید.مواد و رو ش ها :این مطالعه اپیدمیولوژیک تحلیلی به صورت مقطعی در سال 91-1390 بر روی 107 بیمار بمتلا به توده پستان مراجعه کننده ، به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد صورت گرفت . ویژگی های اپیدمیولوژیک و بالینی بیماران با یکپرسش نامه جمع آوری شد Touch print و Crush Print در حین عمل آماده گردید و جهت مطالعه به بخش پاتولوژی ارسال شد ، یافته های FNA و Touch print و Crush print با پاتولوژی دایمی مقایسه شدند. برای همه روش ها، ارزش تشخیصی به صورت حساسیت ، ویژگی ، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی درصد مثبت کاذب و منفی کاذببرآورد شد. یافته ها : در مقایسه ارزش تشخیصی Touch print و Crush Print با پاتولوژی دایمی در تشخیص سرطان پستان، حساسیت ، ویژگی ، ارزش اخباری مثبت ، ارزش اخباری منفی ، درصد مثبت کاذب و درصد منفی کاذب به ترتیب 97/8%، 100%، 98/4%، 0% و 2/2% به دست آمد. در مقایسه ارزش تشخیصی FNA با پاتولوژی دایمی در سرطان پستان حساسیت، ویژگی ، ارزش اخباری مثبت ، ارزش اخباری منفی ، درصد مثبت کاذب و منفی کاذب به ترتیب 80/4%، 98%، 97/3%، 87/6%، 2% و 6/19% بود. نتیجه گیری: فیبروآرنوما در بین ضایعات خوش خیم راکتال کارسینوما در بدخیمی ها بالاترین شیوع را داشتند و میانگینسنی بیماران مبتلا به سرطان در این مطالعه 40 سال و نسبت به سایر مطالعات پایین تر بود . با توجه به حساسیت ، ویژگی وارزش اخباری مثبت Touch print و Crush print به کاربردن این روش ها جهت تشخیص سرطان پستان در کمترین زمان توسط محققین توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

توده پستان، Crush print ،Touch print ،FNA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.