بازنگری در طراحی مجتمع های مسکونی با توجه به نیاز به تعاملات اجتماعی در همسایگان امروزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون پنجم:سرزمین پایدار،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IARC04_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی مداحی

استادیارگروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی خاوران مشهد، ایران.

محمدحسین عابدی

هییت علمی گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی شمس، گنبد، ایران

رضا حشمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی گنبد، ایران

چکیده

انسان موجودی است که برای براورده ساختن نیازهای جسمانی و روانی، نیازمند رابطه با جامعه است. بی تردید فضایی که انسان در آن زندگی می کند در روان، رفتار و به دنبال آن شکل گیری روابط اجتماعی موثر است. امروزه طراحی مجتمع های مسکونی به گونه ای است که در بهترین حالت، آنچه بیشتر منتظر است توجه به مساله حریم خصوصی خانواده است و نیاز خانواده به برقراری ارتباط صحیح با سایر همسایگان کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این امر ساکنین مجتمع را منزوی و در محیط شخصی خود محبوس کرده و احساس تعلق نسبت به مجتمع مسکونی را کمرنگ می کند. این مسیله در دراز سمت به عدم مقبولیت و همچنین مسایل و معطلات روانی، اجتماعی و امنیتی در مجتمع مسکونی منجر می گردد. این تحقیق با نیاز همسایگان امروزی به تعاملات اجتماعی در مقایسه با گذشته پرداخته و کارانی آنچه امروزه به عنوان فضاهای عمومی و نیمه عمومی در مجتمع های مسکونی طراحی و ساخته می شود از این منظور مورد مطالعه قرار گرفته است . روش تحقیق حاضر تحلیل اسناد و مشاهده آثار است که با بهره گیری از منابع موجود به بررسی اهمیت تعاملات اجتماعی و روند اتباط همسایگان امروزی در ارتقا و بازنگری در طراحی فضاهای مسکونی می پردازد و در پایان نتیجه این بژوهش در قالب پیشنهادات و احکام طراحی ارایه گردیده.

کلیدواژه ها

تعاملات اجتماعی، مجتمع مسکونی، حس تعلیق، احکام طراحی، فضاهای عمومی و نیمه عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.