بررسی شاخصه های جرم خیزی، در کاهش امنیت اجتماعی فضاهای شهری (نمونه موردی:منطقه سجاد شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون پنجم:سرزمین پایدار،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IARC04_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرو فرکیش

استادیار، دانشکده معماری، موسسه آموزش عالی خاوران

پریا ایلدرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی خاوران

الهام خامسی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی خاوران

چکیده

امروزه به دلیل افزایش مشکلات شهرنشینی، احساس امنیت و آرامش از شهرنشینان سلب شده است. مشکلات شهرنشینی و جرایم شهری ایجاب میکند که جهت کاهش جرم خیزی در سطح شهر، و به وجود آوردن فضایی عاری از جرم در مناطق شهری به مطالعه بیشتر در این مورد بپردازیم. دیدگاه ها و نظریه های زیادی در مورد جرایم شهری وجود دارد، لیکن نظریه های مربوط به جرایم نیازمند تحقیق بیشتری است. در این مطالعه شاخصه های جرایم شهری چون زورگیری و سرقت که از زیر مجموعه های نزاع فردی-جمعی و مفاسد اجتماعی است، بررسی شده است. هدف این مقاله بررسی نقاطی از شهر مشهد با معضلاتی چون امنیت، نا امنی و جرایمی چون سرقت و زورگیری است . با توجه به دامنه متفاوت جرم، حوزه پژوهش مقاله دو عامل زورگیری و کیف قاپی در منطقه سجاد شهر مشهد را بررسی میکند. پس ازانگاشت دیدگاه ها و نظریه های مختلف در باب معیارهای جرم خیزی و امنیت، به بررسی فضاهای کم تردد و خیابان های شهری این منطقه، نسبت این دو عامل جرم خیزی پرداخته شده است. تلاش مقاله حاضر بر شناخت عوامل جرم خیز و شناخت ویژگی های منطقه در تشدید این عوامل، جهت یافتن راهکارهایی در راستای افزایش امنیت اجتماعی در این محدوده میباشد . پژوهش حاضر با روش کیفی، جهت توصیف و تحلیل نمونه موردی، اسنادی-میدانی جهت مطالعات و بررسی شواهد وقوع جرم و مصاحبه با ساکنین محله، در این منطقه به عوامل زورگیری، کیف قاپی و کاهش این جرایم در سطح شهر معطوف شده است. نتایج مطالعه حاضر در ارایه راهکار جهت افزایش امنیت و کاهش این قبیل جرایم در منطقه سجادشهر مشهد، ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

امنیت, زورگیری, مناطق شهری, سجاد شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.