اثربخشی تعاملات و ارتباطات اجتماعی در ایجاد فضا بازارهای تاریخی ، سنتی و مدرن (نمونه موردی مراکز تجاری زاهدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_665
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمسیح هاشم نیا

کارشناس ارشد تاریخ اسلام

چکیده

یکی از عمده عوامل ایجاد کانون های اولیه بشری و اجتماعات انسانی، مکان های مبادله (بازار) و بازارهای محلی بوده است که تبادلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در آ نها صورت میگیرد،باگسترش مدرنیسم و افزایش روزافزون جمعیت ،بازارهای سنتی جای خودرا به بازارهای مدرن دادند. اما برخلاف پیشرفتهای علمی-مهندسی وفرهنگی، درمراکز تجاری امروزه ایران که شایدامتدادهمان بازارهای گذشته هستند،دیگر نه خبری ازتعاملات اجتماعی است ونه خبرازمعماری وعملکردمناسب که پاسخگوی نیازهای جامعه امروزی باشد نیست.ازاین رو با مطالعه بر هویت وجایگاه معماری بازارهای سنتی به تاثیر تعاملات اجتماعی درشکل گیری معماری آن پرداخته شده است ودر قیاس با معماری بازارهای تجاری مدرن امروزه درآوردیم که نتایج آن روبرو شدن با چالشهای پیش روی معماری امروزی است ،که بدون مطالعه درفرهنگ معماری مدرن و بدون توجه به هویت اصیل معماری اسلامی و تاثیرات تعاملات اجتماعی ایجادگشته است ،بنابراین بکاربردن ویژگیهای معماری سنتی درطرح معماری بازارهای امروزه میتواند تاحدی پاسخگوزندگی شهری مدرن گرددوبه آن هویت بخشد.بنابراین در این مقاله به بررسی ویژگیهای هویت معماری سنتی و تاثیر تعاملات اجتماعی درشکل بازارهاومعماری پرداخته ایم و در بازار شهر زاهدان آن را به نمایش گذاشته ایم تا ویژگی معماری سنتی را بیشتر نمایان کنیم و اهمیت آن را نشان دهیم.

کلیدواژه ها

بازار،معماری سنتی ،معماری مدرن ،تعاملات اجتماعی،اقتصاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.