بررسی اصول و قواعد اسلامی بر ساختار فضایی ابنیه های سنتی (نمونه موردی: خانه بروجردی های کاشان )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان لیلازی

گروه معماری، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد قمیشی

گروه معماری، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

خداوند در قرآن کریم اصول و قواعدی را برای هدایت و آرامش انسان ها از جمله اصولی برای طراحی خانه بیان کرده است که باید در طرح خانه فرد مسلمان الگوهای رفتاری و عقاید اسلامی مشاهده شود. با بهره گیری از قرآن و اصول اسلامی می توان به طراحی خانه پرداخت. در بررسی نمونه موردی خانه بروجردی های کاشان بر آن شدیم تا ببینیم به چه میزان از آموزه های قرآن و احادیث مربوطه در طراحی خانه های سنتی استفاده شده است و چگونه با اصول اسلام هماهنگی لازم را دارا می باشند. هدف در این پژوهش، بررسی اصول و قواعد اسلامی بر ساختار فضایی ابنیه سنتی است. روشی که در این پژوهش از آن استفاده شده است روش توصیفی- تحلیلی به صورت کتابخانه ای با مطالعه قرآن، منابع و اطلاعات موجود در مقالات وکتب مربوطه می باشد که نتایج به دست آمده از پژوهش نشان دهنده این است که قرآن کامل ترین و مهم ترین کتاب برای راهنمای بشر در طراحی خانه های مسکونی می باشد.

کلیدواژه ها

قواعد اسلام، ساختار فضا، ابنیه سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.